Cum au rămas cinci români cu buza umflată crezând că au plătit un comision pentru a obţine fonduri nerambursabile

Cum au rămas cinci români cu buza umflată crezând că au plătit un comision pentru a obţine fonduri nerambursabile

Escroaca a fost plasată în control judiciar

O escroacă din Ploieşti a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea bani în schimbul unei promisiuni pe care nu putea să o onoreze. Cinci persoane au căzut în plasa femeii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale Ploieşti şi al Serviciului Criminalistic, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unei femei de 31 de ani, din Ploieşti, în momentul în care îi era remisă suma de 4.100 de lei de la persoana. Banii fuseseră ceruţi anterior pentru facilitarea obţinerii unor fonduri nerambursabile în vederea dezvoltării unei afaceri.

În aceeaşi zi a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Ploieşti, la adresa la care aceasta locuieşte fără forme legale, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante şi medii de stocare a datelor.

          În cauză există indicii că, în cursul lunii curente, ploieşteanca ar fi indus în eroare cinci persoane, pretinzând că este angajată a unui ONG care se ocupă de accesarea fondurilor europene şi că le-ar putea facilita accesarea unor fonduri pentru demararea unor afaceri.

 Aceasta - în condiţiile în care proiectul era deja finalizat, iar înscrierea unor noi proiecte era imposibilă. Pentru serviciile promise, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, reprezentând un aşa-zis comision de mentorat, precum şi o taxă pe care ea ar fi urmat să o achite unui expert contabil pentru realizarea unui cash-flow previzionat.

Prejudiciul cauzat până în prezent a fost estimat la suma de 28.907 lei şi 400 euro.    

Faţă de tânăra a fost dispusă continuarea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, iar în baza probatoriului administrat, în ziua de 22 august a fost reţinută pentru 24 de ore.  

Ulterior, vineri, 23 august, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, ocazie cu care s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările