Dezastrul lăsat de turişti după o tură pe pârtia Kalinderu. Administrator: „Era mai bine să-i trimitem în pădure”

Dezastrul lăsat de turişti după o tură pe
pârtia Kalinderu. Administrator: „Era mai bine să-i trimitem în pădure”

Vas de toaletă de la pârtia Kalinderu, distrus de turişti FOTO Facebook/Domeniul.Kalinderu

Administratorii domeniului schiabil din Buşteni au avut surpriza neplăcută să găsească toaleta, amenajată la pârtia de sanie, complet distrusă de turişti.

Vasul de toaletă şi bazinul din cabină au fost dărâmate pur şi simplu, iar felul în care arată obiectele sanitare dovedeşte că gestul a fost unul intenţionat.

Toaleta rezervată turiştilor care urcă la cota 1300 pentru pârtia de sanie a fost distrusă în cursul zile de vineri, 22 ianuarie. Deranjaţi că efortul de a oferi oaspeţilor condiţii decente este inutil, administratorii domeniului Kalinderu din Buşteni au transmis un mesaj pe pagina de Facebook, însoţit de imaginile dezastrului lăsat în urmă de turistul nervos

”Oare suntem în 2021? Te gândeşti să oferi servicii complete în vârf de munte, eforturile sa creezi toalete aici sunt destul de mari! Şi ce sa vezi? Ajung nişte “oameni“,  că dacă le spunem animale e mult prea mult şi fac dezastru!!! Era mai bine sa-i trimitem la pădure!! Vă rugam din suflet, nu mai veniţi la munte, staţi acasă la voi!!! Nu avem nevoie de astfel de “turişti“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a domeniului Kalinderu.

Romeo Drilea, administratorul domeniului schiabil din Buşteni, a precizat că nu este pentru prima dată când se întâmplă ca turiştii care ajung pe pârtie, în special pe cea de sanie, să aibă un astfel de comportament necivilizat.

”Se pare că nu iubesc muntele, altfel nu-mi explic”, a spus Drilea.

Şi la Sinaia, administratorii serviciului de transport pe cablu au remarcat aceeaşi lipsă de educaţie din partea unor turişti certaţi cu bunul simţ. În gondolele care urcă de la cota 1400 la 2000 nu de puţine ori sunt găsite ambalaje şi resturi de mâncare aruncate pe jos.

Una dintre cabinele gondolei Carp din Sinaia FOTO Facebook/Cristian.Piciorea

Este o lege nescrisă a muntelui, spun administratorii pârtiilor de pe Valea Prahovei. Pentru că nu se pot amenaja pe fiecare traseu monant tomberoane de gunoi, resturile de care turişii nu mai avem nevoie atunci când sunt pe pârtie se pun în rucsac sau în buzunar şi aruncate ulterior în spaţiile special amenajate de la baza pârtiei sau din staţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările