27 de inculpaţi trimişi în judecată în cel mai mare dosar de fraudă electorală din Prahova

27 de inculpaţi trimişi în judecată în
cel mai mare dosar de fraudă electorală din Prahova

Pe lista inculpaţilor deferiţi justiţiei se află şi primarul comunei Ciorani, Marin Voicu FOTO ziarulincomod.ro

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a finalizat ancheta în dosarul fraudării alegerilor locale din comuna Ciorani şi a trimis în judecată, vineri 30 iulie, nu mai puţin de 27 de persoane, potrivit unor surse judiciare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Din grupul inculpaţilor deferiţi justiţiei de procurorii prahoveni fac parte 12 angajaţi ai primăriei comunei Ciorani, rude şi apropiaţi ai acestora, dar şi edilul comunei, Marin Voicu.

În acest dosar acuzaţiile sunt de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată, falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale şi complicitate la falsificare.

Dosarul se va judeca pe fond la Judecătoria Buzău, la solicitarea procurorului de caz, admisă de Curtea de Apel Ploieşti. Cauza a fost trimisă spre judecată în alt judeţ, deşi competenţa era la Judecătoria Mizil, după ce din sediul instanţei au dispărut sacii cu buletinele de vot, probe în dosarul de fraudă a alegerilor locale din Ciorani.

Ancehta în acest dosar a început în toamna anului trecut după ce un candidat la funcţia de primar al comunei Ciorani a sesizat instituţiile de control cu privire la suspiciuni de fraudă la vot. În urma anchetei, suspiciunile s-au confirmat.

La începutul lunii iunie,  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au făcut percheziţii la sediul primăriei din Ciorani, dar şi la domiciliile supecţilor, inclusiv acasă la primarul Marin Voicu.

După audieri 17 inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior prezentaţi instanţei cu propunere de arest preventivă.

În acest dosar patru inculpaţi au făcut acorduri de recunoaştere.

Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, ”membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", preciza Parchetul.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările