Ludovic Orban anunţă „o posibilă mărire“ până la 70.000 a numărului de maşini cumpărate prin Programul Rabla

Ludovic Orban anunţă „o posibilă mărire“ până la 70.000 a numărului de maşini cumpărate prin Programul Rabla

Foto  Gelul Tofan

În cadrul unei întâlniri avute vineri seara, la Uzina Dacia, premierul Ludovic Orban şi CEO Groupe Renault România, Christophe Dridi au abordat şi subiectul continuării Programului “Rabla”.

Premierul României, Ludovic Orban, însoţit de şeful cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, ministrul Transporturilor – Lucian Bode, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Costel Alexe şi de lideri ai PNL Argeş, a avut vineri, la Mioveni, o întâlnire de lucru cu CEO Groupe Renault România, Christophe Dridi şi cu alţi reprezentanţi ai managementului companiei.

Două dintre subiecte abordate în cadrul  discuţiilor dintre şeful guvernului şi oficialii companiei au vizat continuarea Programului “Rabla” şi chiar “o posibilă mărire” până la 70.000 a numărului de unităţi care pot fi achiziţionate prin acest program, dar şi perspectivele de dezvoltare ale industriei auto.

“Industria auto va suferi modificări rapide… Este nevoie de o colaborare foarte apropiată între reprezentanţii industriei auto şi factorii guvernamentali pentru a găsi soluţii comune de adaptare, astfel încât chiar să fim, dacă este posibil, cu un pas înaintea altora. În acest sens, ca prim-ministru, mi-am declarat deschiderea totală pentru a discuta orice fel de proiect de adaptare, orice fel de proiect care poate fi benefic pentru modernizare şi pentru a permite a dezvoltarea industriei auto. De altfel, am şi convenit asupra unui mod de lucru, formarea unui grup de lucru care să ţină legătura cu reprezentanţii industriei auto în mod operativ şi să evalueze periodic toate evoluţiile şi măsurile care sunt necesare pentru în vederea realizării unei adaptări cât mai rapide la trendul care există la nivel mondial “, a precizat Ludovic Orban, la Mioveni.

Premierul a anunţat  că a primit din partea reprezentanţilor companiei Dacia Renault "un set de 12 priorităţi în materie de dezvoltare a infrastructurii, priorităţi care sunt considerate fundamentale pentru a asigura suportul în infrastructură pentru o dezvoltare economică rapidă”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: