Echipajele canine de intervenţie la avalanşă, evaluate la Cota 2000

Echipajele canine de intervenţie la avalanşă, evaluate la Cota 2000

Helios, împreună cu şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu. Sursă foto: Câini de avalanşă Salvamont România

Săptămâna aceasta, între 20 şi 22 ianuarie, la baza de salvare montană Cota 2000 Transfăgărăşan  - Argeş, vor avea loc evaluările naţionale ale echipajelor canine care candidează pentru a fi admise în Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă.

Ştiri pe aceeaşi temă
 udeţul Argeş este responsabil cu instruirea pe această linie, datorită experienţei dobândite din cooperarea judeţului nostru cu Departamentul Savoia (Franţa), prin care a fost instruit primul câine de avalanşă din sistemul de salvare roman, deja celebrul Helios.

La evaluări vor participa echipaje canine trimise de către structurile de salvare montană din opt judeţe ale ţării, respectiv Suceava, Mureş, Bihor, Caraş Severin, Harghita, Gorj, Bacău şi Alba. Atât conductorul, cât şi câinele său, vor trebui să dovedească capabilitatea de acces în teren montan dificil în timpul iernii, cât şi nivelul minim necesar de antrenament pentru lucrul la căutarea în avalanşă.

De anul acesta, unităţile canine pentru intervenţie la avalanşă din cadrul Salvamont România sunt luate în evidenţă în vederea intervenţiei la acest tip de dezastru, pe tot teritoriul ţării, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în baza unui protocol încheiat de curând.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările