Bariera de cale ferată de la Piteşti va fi înlocuită după 70 de ani. Ţinea traficul blocat jumătate de oră, aşteptând un tren

Bariera de cale ferată de la Piteşti va fi înlocuită după 70 de ani. Ţinea traficul blocat jumătate de oră, aşteptând un tren

Şoferii erau nevoiţi să aştepte şi 30 de minute la vechea barieră FOTO: Denis Grigorescu

Aflată într-una dintre cele mai aglomerate zone din Piteşti, bariera manuală de cale ferată de pe strada Lânăriei din cartierul Prundu, pe unde trec zilnic mii de maşini şi TIR-uri, va fi înlocuită cu una cu senzori. Vechea barieră manuală era un coşmar pentru numeroşi şoferi, nevoiţi să aştepte zeci de minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vechea barieră are peste 70 de ani vechime, fiind amplasată în Piteşti la începutul anilor 1950. De-a lungul anilor, bariera a stârnit multe proteste ale şoferilor, deoarece era coborâtă încă dinainte să plece trenul din gara Goleşti, aflată la 11 kilometri de Piteşti. Iar bariera rămânea coborâtă timp de nu mai puţin de 30 de minute. 

Noua barieră va avea senzori şi va fi coborâtă automat cu 1,5 kilometri înainte să se apropie trenul de trecerea de cale ferată. Lucrările de înlocuire a barierei vor începe pe 28 februarie şi se vor finaliza pe 8 martie, traficul în zonă urmând a fi închis.

Bariera nu este proprietatea Primăriei Piteşti, însă după câteva luni de negocieri autorităţile locale au reuşit să îi convingă pe cei de la CFR să schimbe bariera.

”Schimbarea barierei de pe strada Lânăriei, una dintre cele mai aglomerate zone din Piteşti, era o prioritate de mai mult timp. Nu era normal ca şoferii să stea să aştepte zeci de minute. Mă bucur că am reuşit să deblocăm o situaţie ce trena de mulţi ani şi să îi convingem pe cei de la SNCFR să monteze o barieră automată. Timpii de aşteptare se vor reduce astfel semnificativ”, a declarat pentru ”Adevărul” Cristian Gentea, primarul Piteştiului.

Vă mai recomandăm şi:

Un autocar filmat în timp ce spulberă bariera la trecerea de cale ferată. Şoferul are de plată bani grei VIDEO

Un şofer inconştient forţează bariera la trecerea de cale ferată. Imaginile au ajuns la poliţie VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările