A comandat şi a plătit o consolă de jocuri, dar a primit o cutie plină cu nimicuri. Autorul înşelăciunii online are 19 ani

A comandat şi a plătit o consolă de jocuri, dar a primit o cutie plină cu nimicuri. Autorul înşelăciunii online are 19 ani

Foto: arhivă portalsm.ro

După mai bine de un an şi jumătate de la comiterea infracţiunii, poliţiştii piteşteni au reuşit să-l identifice pe autorul unei înşelăciuni online. Este vorba de un tânăr care a trimis un colet plin cu bunuri fără valoare unui cumpărător care plătise o consolă de jocuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
 
Victima, un cumpărător de bună credinţă, a achitat un echipament electronic. Omul a rămas consternată când a constatat că în pachetul primit se aflau tot felul de nimicuri. 
 
"Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 5 septembrie 2019, un tânăr de 19 ani, din comuna Ştiubieni, judeţul Botoşani, ar fi oferit spre vânzare, pe o platformă  online, bunuri electronice (o consolă de jocuri), trimiţând persoanei vătămate un colet în care se aflau un procesor de calculator defect şi alte bunuri fără valoare, pentru care a primit suma de 500 de lei", precizează IPJ Argeş.
 
În timpul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat integral.
 
"Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere corespunzătoare", mai precizează IPJ Argeş.
 

Ce sfaturi dau poliţiştii

cumpăraţi de la comercianţii cunoscuţi sau cautaţi informaţii în legătură cu aceştia, pentru a vă asigura că au o reputaţie bună şi sunt de încredere; de asemenea, verificaţi cu atenţie site-ul înainte de a cumpăra un produs, pentru a vă asigura că acesta nu este unul fals;
bunurile oferite la preţuri derizorii pot avea costuri adiţionale suplimentare, pot să nu beneficieze de garanţie, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă caracteristicilor, motiv pentru care vă sfătuim să evitaţi achiziţia în astfel de condiţii;
nu cumpăraţi produse oferite prin email (poştă electronică) nesolicitate;
cumpăraţi numai de pe site-uri care utilizează metode de plată securizate şi evitaţi tranzacţiile când sunteţi conectat la reţele wi-fi publice.
 
În perioada următoare, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii Argeş, împreună cu structurile de proximitate şi cu poliţişti ai altor structuri, vor desfăşura activităţi informativ - preventive pentru evitarea înşelăciunilor din domeniul comerţului on-line.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările