Descoperire macabră lângă o locuinţă incendiată intenţionat. Ce le-a fost dat pompierilor să vadă în timpul misiunii

Descoperire macabră lângă o locuinţă incendiată intenţionat. Ce le-a fost dat pompierilor să vadă în timpul misiunii

Flăcările au afectat trei imobile din curtea unui localnic dintr-o comună nemţeană. FOTO ISU Neamţ

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava au limitat proporţiile unui incendiu, dar casa nu mai poate fi locuită

Ştiri pe aceeaşi temă

 
O experienţă nu tocmai plăcută le-a fost dat să trăiască pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, care, în zorii zilei de astăzi, 7 septembrie 2020, au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu din localitatea Căciuleşti, comuna Girov. 
 
La ora 06.15, un apel la 112 a dat alarma la Dispeceratul ISU - Ambulanţă Neamţ, cerându-se ajutor pentru că o casă ardea ca o torţă, vecinii neputând face nimic datorită amplorii sinistrului. 
 
La locul indicat au plecat echipaje ale pompierilor din Piatra Neamţ, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, plus o ambulanţă SMURD, forţele profesioniste de intervenţie fiind spijinite de voluntarii din comună. 
 
Cadrele ISU au constat că incendiul de mari proporţii se 
manifesta la acoperişul locuinţei, dar se extinsese deja la un adăpost de animale şi la o anexă gospodărească. În timp ce pompierii încercau să limiteze valoarea pagubelor, au avut parte şi de o surpriză neplăcută, descoperind, într-un copac din livada aflată în imediata apropiere a locuinţei, un bărbat atârnând în ştreang. 
 
A fost dat jos, dar pentru salvarea acestuia nu se mai putea face nimic, fiind spânzurat de ceva vreme, probabil imediat după izbucnirea incendiului.
 

Consum de alcool sau depresie

Apoi, avea să se afle şi un posibil motiv al suicidului, dar şi a incendierii, care a fost pusă la cale de cel care şi-a luat zilele. Bărbatul de 56 de ani locuia în casa cu pricina în calitate de chiriaş şi i se spusese că trebuie să părăsească imobilul, din această cauză bănuindu-se că, pe fondul consumului de alcool şi a unei stări depresive, a decis să-şi suprime zilele, dar şi să se răzbune, provocând incendiul. 
 
„Focul a fost localizat şi lichidat de forţele de intervenţie, dar a transformat în scrum bunurile materiale din două încăperi, acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, acoperişul de la două anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi şi bunuri materiale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acţiunea intenţionată“, a transmis ISU Neamţ. 
 
Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, a fost întocmit un dosar penal pentru moarte suspectă, dar
nu prea sunt dubii că ar fi altceva decât un act suicidal. Urmează ca necropsia să stabilească exact cauza decesului şi dacă bărbatul care s-a sinucis consumase băuturi alcoolice.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările