Imagini tulburătoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la Zoo Piatra Neamţ. Merge obsesiv, în cerc, şi în libertate

Imagini tulburătoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la Zoo Piatra Neamţ. Merge obsesiv, în cerc, şi în libertate

FOTO Captură video

Animalul a ajuns acum să trăiască liber, într-o rezervaţie, însă are în continuare un comportament deviant, după 6 ani de libertate. Are lungi momente de letargie şi se plimbă obsesiv în cerc, ca deţinuţii, ca şi cum ar fi într-o cuşcă mică.

Un ONG a făcut publice imagini tulburătoare cu un urs care se plimbă obsesiv în cerc, într-o rezervaţie unde a fost adus după ce a stat 20 de captivitate la Grădina Zoologică Piatra Neamţ.

„Timp de 20 de ani, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost şi jumătate din spaţiul de plimbare. Practic, a trăit doar pe jumătate la Grădina zoo din Piatra Neamţ – la propriu şi la figurat. A împărţit cu sora ei, Anca, un singur ţarc. Acesta era prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog şi un singur teren „de plimbare”, iar ursoaicele erau… două. Unica soluţie găsită de administrator a fost preluată din şah – o rocadă săptămânală între cele două surori", este povestea ursoaicei Ina, prezentată pe site-ul Asociaţia "Milioane de Prieteni}.

După ce ONG-ul a făcut ani la rând mai multe sesizări, administraţia locală a renunţat la ursul care a fost adus în rezervaţie în octombrie 2014.

Filmuleţul revoltător poate fi văzut aici

De atunci are tot ce-i trebuie pentru a se comporta ca un urs liber: copaci, loc de scăldat şi un bârlog numai pentru ea, scrie asociaţia care face public un video care arată însă trauma prin care trece ursoaica în continuare.

„Când mergeţi la o grădină zoologică care are spaţii minuscule pentru animale, să vă aduceţi aminte de mişcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cuşcă imaginară, aceeaşi care a ţinut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă şi nu se uită niciodată!", este mesajul tulburător transmis de asociaţie pe pagina de Facebook.

Vă recomandăm şi:

Imagini inedite surprinse noaptea, în Parcul Naţional Retezat. Vedetele au fost doi urşi VIDEO

Experţi în îngrijirea animalelor: „Grădina Zoologică din Timişoara trebuie închisă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările