FOTO Iarnă totală la început de octombrie. Peisaje hibernale pe Ceahlău şi în Făgăraş

FOTO Iarnă totală la început de octombrie. Peisaje hibernale pe Ceahlău şi în Făgăraş

Turiştii cazaţi la Cabana Dochia (Ceahlău) s-au bucurat de zăpadă WebcamRomania.ro

Odată cu răcirea vremii, în acest weekend ninsoarea a acoperit crestele montane din Carpaţii Orientali şi Meridionali.

Ştiri pe aceeaşi temă

Temperaturile în scădere accentuată din ultimele 48 de ore au fost însoţite, la altitudini mari, de ninsoare. Dacă vineri, 4 octombrie, la înălţimi de peste 1.600 de metri a început să cadă lapoviţă, de sâmbătă, în unele zone din Carpaţii Orientali şi Meridionali, aceasta s-a transformat în ninsoare. 
 
Duminică dimineaţă, turiştii cazaţi la Cabana Dochia, din masivul Ceahlău, situată la altitudinea de 1750 de metri, au avut parte de un decor hibernal în toată regula. Chiar dacă stratul depus pe platoul din preajma cabanei nu era mai gros de 5 centimetri, a fost suficient pentru a forma un om de zăpadă.

Om de zăpadă pe terasa cabanei Dochia FOTO: Cătălin Niţu/Facebook 
 
La prânz, temperatura înregistrată la staţia meteo de la Toaca era de minus un grad, însă valoarea resimţită era de minus trei grade. 
 
„Nu e prima ninsoare din sezon pe Ceahlău, a mai fost un episod în septembrie, dar cred că stratul depus acum nu va ţine pentru că se anunţă o încălzire de săptămâna viitoare. Turiştii vin şi în această perioadă pe Ceahlău în număr mare, pentru că mulţi nu ţin cont de vreme, muntele e frumos în orice anotimp“, a precizat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.
 
De un peisaj de iarnă au avut parte şi turiştii care au ales să-şi petreacă week-end-ul sau au trecut prin zona Lacului Bâlea, la 2034 de metri altitudine. 

Peisaj de iarnă la Bâlea Lac (6 octombrie 2019) WebcamRomania.ro 
 
Conform unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de duminică, 6 octombrie, ora 12.00 şi până marţi, 8 octombrie, ora 10.00, vremea se va menţine deosebit de rece în zona montană, fenomenele vizate fiind ninsori şi precipitaţii mixte (în zonele subcarpatice).
 
„În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova şi Transilvania, precipitaţiile vor fi mixte. Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de marţi (8 octombrie), precum şi în noaptea de marţi spre miercuri (8/9 octombrie)“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: