VIDEO Fostul fotbalist al CSU Craiova Ramses Gado, judecat pentru a doua oară pentru lupte ilegale între câini. Ce au găsit anchetatorii la percheziţii

VIDEO Fostul fotbalist al CSU Craiova Ramses Gado, judecat pentru a doua oară pentru lupte ilegale între câini. Ce au găsit anchetatorii la percheziţii

Fostul fotbalist al CSU Craiova Ramses Gado a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, după ce, în luna februarie a anului trecut, vecinii săi au surprins şi înregistrat, revoltaţi, mai multe lupte de câini în curtea sa şi au sunat la 112.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sosirea poliţiştilor, participanţii la luptele ilegale au fugit, însă poliţiştii au găsit în curtea fotbalistului un ring special amenajat pentru astfel de bătăi, dar şi mai mulţi câini din rasa American Staffordshire Terrier (Amstaff).
 
"S-a văzut destul de clar ce se întâmplă, am putut să filmez câinii cum se bat. Câteva persoane, 2-3 persoane, probabil proprietarii câinilor, erau înăuntrul ringului şi ţineau, încurajau câinii", a povestit jurnaliştilor martorul care a filmat lupta câinilor. 
 
Potrivit sursei citate, nu era prima dată când în acel loc erau organizate astfel de lupte.
 
În urma cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostului fotbalist de Liga l şi a orădenilor Irinel Chiriţă şi Alin Miclăuş, primul pentru că a participat la acţiune ţinând unul dintre câini, iar cel de-al doilea ca arbitru.
 
 
 
„Fapta inculpatului, constând în aceea că la data de 21 februarie 2018, în jurul orei 11.30, a participat cu câinele său, identificat cu numele „Zika” alintată „Roşky”, la o luptă cu un câine „Vuk”, alintat „Danky”, ambii din rasa American Staffordshire Terrier (Amstaff), împreună cu inculpatul Chiriţă Irinel, luptă la care a participat şi inculpatul Miclăuş Alin, acesta având rolul de arbitru, la locuinţa pe care o deţine în judeţul Bihor, constituie infracţiune deorganizarea de lupte între câini, de a-i pregăti în acest sco, precum şi de a participa cu câini la stfel de lupte”, au descris procurorii fapta lui Gado în rechizitoriu. 
 
Conform procurorilor, cei trei „au avut reprezentarea faptei şi a urmărilor ei, totodată mobilizându-şi energia în vederea producerii rezultatului dorit”, urmarea imediată a infracţiunii reprezentând „atingerea adusă sănătăţii şi integrităţii animalelor, precum şi sentimentul de indignare publică creat”. 
 
Cei trei sunt judecaţi, acum, pentru organizarea de lupte între câini, pregătirea lor în acest scop, precum şi participarea cu câinii la astfel de lupte, fapte pedepsite cu închisoare de la 6 luni la 3 ani de Ordonanţa de urgenţă 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi. 
 
De asemenea, Ramses Gado a fost sancţionat şi cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a înregistrat şi nu a declarat câinii, aşa cum prevede actul normativ.
 
Gado nu e la prima acuzaţie de acest gen. Pe 1 martie 2010,  el a stat după gratii trei luni, în Ungaria. "Faraonul", cum era poreclit de prieteni şi colegi, a fost arestat la Budapesta, împreună cu alte trei persoane, tot pentru organizarea unor lupte ilegale de câini.
 
 
Şi atunci, ca şi acum, fotbalistul a fost prins în urma unei sesizări anonime, iar când au descins la locul indicat de anonim, peste 100 de persoane urmăreau bătălia dintre Tyson, câinele lui Ramses Gado, şi Ramses, un câine al cărui stăpân este chiar proprietarul ungur al terenului. 
 
În urma acţiunii, au fost reţinute 14 persoane, ceilalţi reuşind să scape cu fuga în pădurea din apropiere. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au găsit 3 milioane de forinţi, strânşi din pariurile făcute de spectatori, trei maşini scumpe abandonate de proprietari, dintre care una aparţine fotbalistului orădean, seringi şi diverse medicamente, printre care şi fiole de adrenalină, steroid cu care câinii erau injectaţi pentru a nu simţi durerea şi pentru ca, în acest fel, lupta să fie mai sângeroasă.
 
Dintre cele 14 persoane reţinute, în final s-a cerut arestarea doar pentru Ramses Gado şi pentru însoţitorul acestuia, un român de 43 de ani despre care poliţiştii spun că ar fi antrenorul câinelui. Ambii şi-au recunoscut vina.
 
În vârstă de 36 de ani, Ramses Gado evoluează în prezent la echipa de Liga a IV-a Unirea Valea lui Mihai. A debutat pe 10 august 2003, la FC Bihor, în meciul cu Rapid Bucureşti, încheiat 1-1, iar apoi, pe rând, la Oţelul Galaţi, Inter Curtea de Argeş, CSU Craiiva, CS Şoimii Pâncota, FC Hidişelu de Sus, CS Diosig, Dinamo Oradea. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: