Povestea fetiței care trăieşte de şapte ani cu o gaură în inimă

Povestea fetiței care trăieşte de şapte ani cu o gaură în inimă

Denisa Pantelie

Denisa Pantelie este lumina ochilor mamei sale, Anita, care o crește fără tatăl care le-a abandondat încă de la nașterea fetiţei. Deși în luna noiembrie Denisa va împlini șapte ani, vârstă la care alți copii învață abecedarul, micuța nu a rostit până acum cuvântul mamă și nici nu a văzut-o sau auzit-o pe cea care i-a dat viață. Viața Denisei va putea fi salvată în ianuarie printr-o operație în Italia, pentru c

Ştiri pe aceeaşi temă

De vină pentru „distanța" dintre mamă şi fiică este boala nemiloasă de care suferă fetița care, popular spus, are o „gaură" la nivelul inimii. Medicii consideră că problemele Denisei au fost cauzate de faptul că, în timpul sarcinii, mama sa Anita, care la acea vreme avea doar 20 de ani, s-a îmbolnăvit de rubeolă.

O minune

Faptul că Denisa a supraviețuit până la această vârstă reprezintă un miracol în sine, având în vedere pronosticul sumbru dat de medicii care au diagnosticat-o cu canal atrioventricular deschis, la câteva luni de la naștere. La această minune au contribuit în ultimii ani persoane din toată țara, care au făcut donații, impresionate de puterea acestei familii de a merge mai departe, cu speranță, în ciuda tuturor obstacolelor. Asociația Piticot din Oradea a aflat de cazul Denisei în urmă cu trei ani, iar de atunci a sprijinit-o în permanență în demersurile realizate pentru a ajunge să fie operată la inimă în Spitalul Reunit din Bergamo, Italia.

Pregătită fizic pentru intervenția salvatoare

La prima consultație, din luna iunie, din Italia, medicii au spus că Denisa are nevoie de timp și tratament medicamentos care să-i reducă tensiunea pulmonară, pentru a fi pregătită pentru operația pe cord. În luna octombrie, Denisa a ajuns din nou în fața medicilor italieni, care i-au făcut două cataterisme prin care au închis acel canal care este situat în afara inimii, pe artera care face legătura între inimă și plămân, și din cauza căruia Denisa are hipertensiune pulmonară. Hipertensiunea este de altfel și motivul pentru care medicii din România au refuzat să o opereze pe Denisa. „Practic, această operație a fost făcută pentru a o pregăti pe Denisa pentru intervenţia care va avea loc la data de 24 ianuarie 2012, când îi va fi închisă gaura de la inimă", a explicat Anita Pantelie. Aceasta este foarte optimistă și este convinsă că, după ce Denisa va avea o inimă sănătoasă, îi vor putea fi rezolvate și problemele de vedere și auz.

Medicamente de 7.000 de lei pe lună

Faptul că medicii i-au prescris Denisei un tratament care costă 7.000 de lei pe lună reprezintă o mare problemă pentru Anita, având în vedere faptul că mica lor familie trăieşte într-o uscătorie de bloc, din aproximativ 600 de lei pe lună. Persoanele care vor să o sprijine pe Denisa, acordându-i o șansă la o viață normală pot face donații în contul Asociației Piticot, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205i98626XX- Cont in Lei sau  RO57BTRL00504205i98626XX- Cont in Euro,  deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mențiunea pe OP - pentru cazul Denisa Pantelie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările