Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, plasat în arest la domiciliu de judecătorii Curţii Supreme

Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, plasat în arest la domiciliu de judecătorii Curţii Supreme

Sorin Bocancea a fost eliberat din arest preventyiv FOTO Adevărul

Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, dar şi alte două cadre didactice ale acestei universităţi, acuzate de infracţiuni de favoriyarea infractorului şi fals, au fost plasaţi în arest la domiciliu în noaptea de joi spre vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată de judecătorii Înalteio Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, care au admis contestaţia fraţilor Sorin şi Cristian Bocancea, dar şi a lui Mark Bucuci. Cei trei fuseseră arestaţi pentru 30 de zile de către Curtea de Apel Iaşi, fiind anchetaţi într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce ar fi încercat să îşi scape basma curată un coleg reţinut anterior de DNA, pentru luare de mită. 

Pe 7 iunie, procurorii DNA au mai dispus reţinerea prodecanului Facultăţii de Drept de la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi, Dan-Florin Drugă, acuzat că a luat mită 18.900 de lei de la un student, precum şi a unui intermediar al şpăgii, pe nume Dan Melinte. Studentul respectiv, conform procurorilor, ar fi plătit şpaga pentru a fi înmatriculat direct în anul III de studii, deşi nu susţinuse examenele din anii anteriori de studiu. 

În motivarea reţinerilor dispuse în seara zilei de 9 iunie, procurorii DNA au furnizat următoarele informaţii: „La data de 06 iunie 2016, inculpatul Bocancea Sorin, în calitate de rector al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii «Petre Andrei» din Iaşi, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în dosarul respectiv, nu a predat organelor de urmărire penală, la solicitarea acestora, cataloagele aferente anului 1 de studii al Facultăţii de Drept din cadrul aceleiaşi universităţi, anul universitar 2014-2015, cunoscând faptul că aceste probe ar fi îngreunat situaţia juridică a inculpatului Drugă Dan Florin. La data de 07 iunie 2016, în aceeaşi calitate şi în acelaşi scop, inculpatul i-a determinat pe inculpaţii Bucuci Mark şi Bocancea Antonie Cristian, cadre didactice în cadrul aceleiaşi instituţii, să facă menţiuni necorespunzătoare adevărului în „Catalogul pentru examene/verificări/colocvii” pentru Anul 1, prin care se atesta în fals faptul că studentul respectiv obţinuse note de trecere la şase materii, în condiţiile în care acesta nu a susţinut în fapt acele examene“.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: