FOTO VIDEO Protestul gardienilor. Angajaţii celei mai periculoase închisori din Moldova pichetează sediul instituţiei

FOTO VIDEO Protestul gardienilor. Angajaţii celei mai periculoase
închisori din Moldova pichetează sediul instituţiei

Sindicalişti din cadrul Penitenciarului de Maximă Si­guranţă Iaşi vor picheta instituţia miercuri, 19 septembrie, între orele 13 şi 15. Ei au obţinut şi autorizaţie de la Primăria Iaşi pentru protest, care se va desfăşura în parcarea din faţa intrării în penitenciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE În jur de 20 de angajaţi ai Penitenciarului Iaşi pichetează instituţia. Aceştia cer demisia ministrului Justiţiei şi a directorului Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor. Una dintre nemulţumirile protestatarilor este că reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi folosesc deţinuţini în perimetrele de pază ale unităţii. 
_____________________________________________

Dorin Scarlii, liderul sindical, ne-a explicat că printre nemulţumirile pe care angajaţii de la penitenciar le au se numără lipsa de personal, neplata orelor suplimentare, dar şi folosirea deţinuţilor în posturile de pază.

„Cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea func­ţiilor de management superior şi încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de un an, permisă de lege. Chiar directorul general al ANP, comisar-şef Marian Dobrică, se află de mai bine de două luni în această situa­ţie“, e o altă nemulţumire pe care sindicaliştii ieşeni o au.

Aceştia sunt supăraţi şi din cauza a ceea ce ei numesc „discriminări salariale“.


„Cerem aplicarea legii cadru a salarizării şi pentru personalul din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, începând cu luna octombrie 2018“, au explicat sindicaliştii ieşeni, care au ridicat şi problema reducerii pensiilor pensio­narilor care au lucrat în sistem.

Acţiunea de protest are loc la nivel naţional şi, dacă revendicările angajaţilor din penitenciare nu vor fi ascultate, aceştia spun că vor deschide în instanţă mai multe acţiuni judiciare. Sindicaliştii intenţionea­ză să organizeze un miting şi la Ministerul Justiţiei şi la ANP şi, în final, dacă demesul lor nu va avea ecou, vor refuza să mai intre în serviciu în situaţiile unde personalul nu este suficient şi condiţiile de muncă nu sunt corespunzătoare pentru siguranţa misiunilor.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările