Primarul Iaşiului: „Aş pune lockdown măcar două săptămâni”. Ideea este susţinută şi de medici

Primarul Iaşiului: „Aş pune lockdown măcar două săptămâni”. Ideea este susţinută şi de medici

Mihai Chirica, primarul Iaşului    FOTO  Arhiva Adevărul

Autorităţile din judeţul Iaşi ar urma să operaţionalizeze noi paturi de Terapie Intensivă în Spitalul Modular de la Leţcani, unde există deja 28 de locuri la ATI. Spitalul a fost redeschis săptămâna trecută, după ce a stat închis mai bine de nouă luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, spune că ar lua o decizie radicală şi, odată cu începerea vacanţei pentru elevi, luna viitoare, ar impune lockdown măcar două săptămâni.
 
Declaraţia primarului vine în contextul în care spitalele din Iaşi sunt sufocate de pacienţi COVID, iar în secţiile de Terapie Intensivă nu mai există niciun pat liber.
 
„Aş lua o decizie foarte radicală şi odată cu începerea vacanţei pentru elevi, luna viitoare, aş pune lockdown măcar două săptămâni, pentru stabilizarea sistemului medical, oprirea răspândirii COVID şi pentru luarea unor măsuri în condiţii speciale”, a declarat primarul Mihai Chirica, la Antena 3. 
 
Ideea edilului este susţinută şi de Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, care a explicat ştiinţific agresivitatea acestui virus şi rapiditatea cu care se împrăştie.
 
De asemenea, medicul spune că pentru ca numărul de cazuri să scadă vertiginos e nevoie de un lockdown, „de cel puţin două săptămâni”.
 
„Este momentul să fie iniţiat un lockdown de cel puţin două săptămâni. De asemenea, ar trebui introdusă obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, precum cadrele medicale, cadrele didactice sau alţi angajaţi expuşi riscului", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

În context, medicul Florin Roşu spune că nu este târziu nici acum să ne vaccinăm.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările