Prada cu care se laudă Poliţia Locală Iaşi: un cerşetor infirm. „Câştigase 463 de lei în trei ore, deşi are ajutor social, facilităţi de la stat şi poate munci“

Prada cu care se laudă Poliţia Locală Iaşi: un cerşetor infirm. „Câştigase 463 de lei în trei ore, deşi are ajutor social, facilităţi de la stat şi poate munci“

FOTO: Poliţia Locală Iaşi

Poliţia Locală Iaşi a primit deseori comentarii negative din cauza unor astfel de postări pe pagina oficială de Facebook.

Poliţia Locală Iaşi se laudă pe Facebook cu o „pradă” în valoare de 463 de lei, deoarece agenţii au „depistat” în centrul oraşului un bărbat fără un picior, care apela la mila publicului. 

„În data de 19 iunie 2021, în jurul orei 13.55, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţii au depistat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt o persoană (într-un căruţ) care apela la mila publicului. 

În urma controlului corporal sumar efectuat, asupra acestuia s-a găsit suma de 463  lei, sumă acumulată în aproximativ 3 ore şi reprezintă mai mult de jumătate din pensia minimă din ţara noastră. 

Persoana în cauză beneficiază de ajutor bănesc din partea statului, de însoţitor plătit, transport gratuit urban şi interurban, dar şi de scutirea de la plata taxelor şi impozitelor.

Menţionăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci.  

Poliţia Locală Iaşi roagă cetăţenii municipiului, dar şi turiştii să nu mai încurajeze fenomenul cerşetoriei”, este mesajul transmis de Poliţia Locală Iaşi, pe pagina oficială de Facebook. 
 

Postarea a strâns numeroase comentarii negative, dar şi unele pozitive, din partea cetăţenilor. 

„Se vede clar că nu poate munci. Credeţi că îi va creşte un picior peste noapte? Controlaţi-i pe cei apţi de muncă / Cei ai tu, poliţie comunitară, cu banii mei. Fac ce vreau cu banul meu”, sunt câteva dintre sutele de comentarii strânse la postare. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările