A fost inaugurat Centrul de arşi de la Iaşi. Moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv

A fost inaugurat Centrul de arşi de la Iaşi. Moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv

Aparatura a fost achiziţionată în decursul a doi ani.

Centrul de Arşi de la Iaşi a fost inaugurat. După 17 amânări, Ministrul Sorina Pintea a fost prezentă în municipiul reşedinţă de judeţ, acolo unde a avut loc deschiderea noi clinici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul de inaugurare a început miercuri, 16 octombrie de la ora 10.30 cu o slujbă.

În prezenţa autorităţilor locale şi naţionale, la deschiderea centrului care va putea trata marii arşi din zona Moldovei, s-a ţinut şi un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv.

Lucrările de reabilitare a spaţiului s-au încheiat în primul trimestru din 2017, dar noua clinică nu a fost folosită din lipsă de echipamente. 

„Este un moment foarte important. Este o normalitate de care ar trebui să ne bucurăm mai des. Sigur, nu e normal să renovezi în opt ani de zile, să dotezi în opt ani de zile. Am demonstrat, aici, la Iaşi, că lucrurile pot să meargă. Am demonstrat şi la Timişoara că lucrurile pot să meargă, astfel încât dacă se mai întâmplă nenorociri să putem să ne ajutăm semenii”, a declarat Ministrul Sorina Pintea. 

Clinica de Mari Arşi de la Iaşi are 20 de paturi– 5 paturi pentru marii arşi, 10 paturi sunt pentru cei cu arsuri medii şi mijlocii, iar 5 paturi de terapie intensivă post-operatorie.

Investiţia se ridică la 40 de milioane de lei. 

Singura instituţie medicală din Iaşi care a tratat până acum astfel de pacienţi este Spitalul „Sf. Spiridon”. Potrivit reprezentanţilor spitalului, importanţa noului Centru de arşi de la Iaşi este majoră, având în vedere faptul că aici sunt dirijaţi pacienţi din toată zona Moldovei, din cauza lipsei locurilor de la Bucureşti. 
 
De asemenea, la nouă ani de la demararea proiectului, Clinica de Mari Arşi de la Spitalul Judeţean Timişoara a fost inaugurat. Miercuri dimineaţa, 9 octombrie, în prezenţa ministrului Sorina Pintea, au fost inaugurate primele trei boxe, urmând ca până în luna noiembrie, după ce vor sosi echipamentele sanitare, să fie deschise şi celelalte două.


Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: