Latura penibilă a politicului: doi şefi plătiţi cu bani grei, puşi pe acelaşi scaun la o mare companie de stat

Latura penibilă a politicului: doi şefi plătiţi cu bani grei, puşi pe acelaşi scaun la o mare companie de stat

Ovidiu Laicu, director regional executiv, numit cu mandal special de CNADNR . FOTO Ziarul de Iaşi

Pentru a fenta decizia de reintegrare în funcţie a fostului director demis pe criterii politice, şefii CNADNR au inventat una nouă în cadrul direcţiei regionale de la Iaşi. La această unitate există acum un director regional şi un director regional executiv. Ambii cu remuneraţii de la stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În organigrama Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi există, de câteva zile, doi directori regionali, care activează în birouri diferite şi care nu sunt subordonaţi unul în faţa celuilalt.

În culisele situaţiei nemaîntâlnite de la Iaşi par a sta forţele politice. S-a ajuns în această situaţie după ce, în octombrie 2012, fostul director „plin” al DRDP, Dănuţ Pilă, susţinut de PDL, a fost înlocuit pe criterii politice de Ovidiu Laicu, sprijinit de PSD. Pilă a apelat imediat la instanţă şi a cerut judecătorilor reintegrarea în funcţia de director regional al DRDP.

A obţinut câştig de cauză în procesul purtat cu Compania Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Puşi în situaţia de a-l reintegra în funcţia de director regional pe Dănuţ Pilă, reprezentanţii CNADNR au inventat, la finele săptămânii trecute, o nouă funcţie. Cea de director regional executiv, pe care a fost numit cu mandat special, începând de pe 14 iunie, Ovidiu Laicu. 

Contactat de „Adevărul”, Laicu a precizat că atât el cât şi Dănuţ Pilă răspund în mod direct directorului general al CNADNR, între ei nefiind relaţii se subordonare. Dreptul de semnătură îi aparţine, însă, lui Laicu.

Moment, nu se ştie exact cu ce se va ocupa directorul regional Dănuţ Pilă. “Încă nu mi s-au stabilit atribuţiile de serviciu. Eu am cerut în instanţă reintegrarea în funcţie cu aceleaşi atribuţii ca în momentul demiterii. Aştept, zilele acestea, să primesc de la Bucureşti un document prin care să mie se traseze atribuţiile”, a spus, pentru “Adevărul”, Dănuţ Pilă.

DRDP Iaşi este cea mai mare regională din ţară din cadrul CNADNR cu peste 375 de kilometri de drumuri naţionale sau şosele de centură. Ovidiul Laicu, directorul regional executiv câştigă, lunar, în jur de 6.500 de lei. Leafa lui Dănuţ Pilă nu a fost încă stabilită, înainte de a fi demis el câştigând 7.000 de lei. Instanţa a decis ca el să fie reintegrat cu aceelaşi salariu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările