Iaşi: Vor să o îmbrace din cap până în picioare pe Lady Gaga (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de elevi au găsit o metodă prin care să scape de stres şi să-şi croiască un drum către celebritate. Talentaţi peste măsură, tinerii de la Cercul de Design vestimentar din cadrul Palatului Copiilor visează ca într-o zi, pantofii şi hainele create de dânşii să fie purtate de vedetele internaţionale.

Bogdan  Poşchin (16 ani) este elev în clasa a X-a. De mic i-a plăcut desenul dar cea mai pare pasiune o are pentru pantofi. Tânărul vine cât poate de des la cursurile de design vestimentar organizate la Palatul Copiilor.


Artistul spune că, cel mai probabil, slăbiciunea pentru realizarea pantofilor vine din faptul că ceea ce a văzut pe piaţă nu i-a plăcut. Deşi îşi trăieşte adolescenţa, ieşeanul are un ochi critic de neînduplecat atunci când vine vorba despre aşa-zisele vedete autohtone.

image

„Cele mai mari greşeli pe care le fac sunt accesorizarea în surplus şi hainele de piţipoance, create şi asortate fără gust. Le recomand să fie cât mai naturale şi să caute să se îmbrace cu ceva ce le avantajează", spune viitorul designer.

Pentru mulţi dintre cei aproximativ 50 de tineri care urmează cursul de la Palatul Copiilor, Lady Gaga este, fără îndoială, un exemplu de curaj şi fantezie în materie de haine. „Are curaj, nu o interesează ce spun cei din jur şi tot timpul reuşeşte să şocheze plăcut audienţa. Cu fiecare vestimentaţie purtată reuşeşte să spună o poveste", explică Bogdan Poşchin.

image

Diana Chelaru (17 ani), elevă în clasa a X-a se vede peste ani în Anglia, la „Fashion week". „Cursul de design m-a atras pentru că pot să-mi pun în practică imaginaţia fără ca cineva să mă critice. Dintre temele vestimentare cel mai mult mă atrage gothic-ul", spune tânăra.

Art-terapie după stresul de la şcoală

Profesoara Manuela Pavel spune că anual se înscriu foarte mulţi tineri la cursuri dar că, în cele din urmă, rămân numai cei care au ceva de spus în domeniul modei.



„Doi dintre copiii care au urmat aceste cursuri sunt deja în străinătate. Toţi cei care rămân sunt foarte talentaţi, de nivelul celor aflaţi deja la facultate. În atelier ne place să lucrăm fantezist, să ne jucăm cu formele, liniile şi culorile. Cursurile de aici sunt un fel de art-terapie. Copiii ies stresaţi de la şcoală şi se relaxează aici", spune profesoara Manuela Pavel.

image
image

În timp, mapele copiilor s-au îmbogăţit cu zeci şi chiar sute de lucrări în care sunt înfăţişate fel de fel de creaţii vestimentare, de la clasic la hot couture. Din lipsa resurselor financiare însă, toate creaţiile vestimentare ale elevilor vor rămâne doar pe hârtie.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite