Fostul şef al Serviciului Permise Iaşi, prins băut la volan, a scăpat de închisoare după ce trei prefecţi i-au sărit în ajutor

Fostul şef al Serviciului Permise Iaşi, prins băut la volan, a scăpat de închisoare după ce trei prefecţi i-au sărit în ajutor

Tudor Minea, fost şef al Serviciului Permise Iaşi

Judecătoria Iaşi a admis ieri, 21 iulie, acordul de recunoaşte a vinovăţiei semnat între comisarul Tudor Minea şi procurori. Fostul şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto a fost condamnat astfel la un an de închisoare cu amânare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii au trasat totodată şi o serie de obligaţii pentru fostul şef de la Permise. „Inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, a decis Judecătoria Iaşi.
 
În cazul încălcării acestor obligaţii, magistraţii atrag atenţia că amânarea pedepsei lui Tudor Minea se poate revoca şi acesta ar putea executa anul de închisoare primit. În cazul lui Tudor Minea, termenul de încercare primit este de doi ani. Dacă în această perioadă nu va mai comite infracţiuni, pedeapsa primită acum se va anula, iar comisarul va rămâne cu cazierul „curat“. 

„A fost o decizie corectă luată de judecători, ce s-a bazat pe un dosar în care au fost depuse mai multe acte în circumstanţiere“, a comentat Gianina Poroşnicu, avocata lui Tudor Minea.
 
Alcoolemie de 1,70 la mie 
 
La dosarul fostului şef de la Permise au fost depuse mai multe scrisori de recomandare din partea unor foşti şefi sau colegi ai lui Minea. Printre cei care au scris cuvinte laudative la adresa lui Minea se numără şi trei prefecţi: Romeo Olteanu (în funcţie), Victorel Lupu şi Dragomir Tomaşeschi. De asemenea, la dosar ar fi fost depuse şi documente asemănătoare semnate de către chestorul Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, sau de către adjunctul său, comisarul Liviu Zanfirescu. 
 
Chiar şi stareţul Mănăstirii Hlincea ar fi redactat şi el o scrisoare de recomandare.
Acuzaţiile de conducere pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală datează din noaptea de 14 spre 15 februarie, atunci când Minea a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere în zona Splai Bahlui. 
 
Agenţii de la Rutieră l-a testat la faţa locului pe Minea, acesta având o alcoolemie în aerul pur expirat de 0,79 la mie. Ca urmare a prelevării probelor biologice, s-a constatat că alcoolemia comisarului Minea era de 1,70 la prima probă şi 1,60 la mie la cea de-a doua. Tudor Minea este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din Iaşi, el activând în structurile Ministerului de Interne din 1995. Înainte de a fi prins băut la volan, era şef al Serviciului de Permise din martie 2004. 

Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: