UPDATE Copil mort la şcoală. O fetiţă nevăzătoare nesupravegheată a căzut pe scările unui liceu pentru copii cu nevoi speciale

UPDATE Copil mort la şcoală. O fetiţă nevăzătoare nesupravegheată a căzut pe scările unui liceu
pentru copii cu nevoi speciale

Liceul "Moldova" din Târgu Frumos FOTO Ionuţ Benea

O fetiţă de 8 ani a murit în dimineaţa zilei de luni, 16 decembrie, după ce, cu o zi înainte, a fost victima unui accident.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Directoarea Liceului „Moldova” din Târgu Frumos, Margareta Pristavu, a declarat că, în momentul în care a avut loc incidentul, în instituţie se aflau patru pedagogi, câte unul pentru fiecare sector de elevi cu nevoi speciale. 

Cel care supraveghea camera în care se afla fata de 8 ani a plecat, pentru câteva minute, la cantină, pentru a aduce copiilor suplimentul de hrană. Atunci, copila a ieşit din cameră şi a căzut de pe scările de la etajul doi, până la etajul întâi. 

Incidentul a fost surprins doar parţial de camerele de supraveghere din zonă, a mai spus Margareta Pristavu. Familia fetiţei care a murit a fost anunţată de duminică de incident şi, potrivit directoarei, tatăl a spus că nu îşi va retrage ceilalţi doi copii care sunt instituţionalizaţi în internatul liceului din Târgu Frumos. 

UPDATE Copila care a murit este orfană de mamă şi a crescut într-o sărăcie lucie. Mai jos, imagini ale locuinţei sale din judeţul Suceava. 

____________________________________________________________________________________

Copila este nevăzătoare şi, de la începutul acestui an şcolar, a început cursurile în clasa pregătitoare la Liceul Special „Moldova”, din Târgu Frumos. Unitatea de învăţământ este dedicată copiilor cu probleme de vedere şi are în dotare şi un internat, unde sunt cazaţi elevii.

Duminică, la orele după-amiezii, fetiţa de 8 ani a căzut pe scări, de la etajul 2, fiind grav rănită. Victima a fost transportată în primă fază la Spitalul de Copii, de unde a fost transferată, duminică seară, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Acolo, medicii au operat-o de urgenţă însă nu au mai putut să îi salveze viaţa.

„Prezenta leziuni toraco-abdominale, dar, mai ales, leziuni cranio-cerebrale foarte importante. S-au efectuat examinările necesare pentru a se stabili diagnosticul, s-a intervenit operator pentru ameliorarera leziunilor neurochirurgicale şi, în acelaşi timp, pentru a se monta un aparat de diagnostic care să permită urmărirea în cotinuare a evoluţiei pacientului. Din păcate, eforturile nu s-au soldat cu rezultate pozitive şi după câteva ore copilul a decedat”, a declarat doctorul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. 

Imediat după moartea copilei, atât echipe ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi (IPJ), cât şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), au mers la Târgu Frumos pentru investigaţii.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a afla cauzele decesului”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Luciana Antoci, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi, a declarat că reprezentanţi ai acestei instituţii au mers la şcoală luni dimineaţă. „S-a dispus cercetarea disciplinarră a pedagogului care a fost ieri de serviciu şi a directorului unităţii de învăţământ. Fiind o cercetare în curs, la acest moment nu pot să vă dau date certe”, a spus Antoci.

Aceasta a precizat că fetiţa este originară din localitatea Cornu Luncii, judeţul Suceava, şi era cazată la liceul din Târgu Frumos alături de alţi doi fraţi. 

Ştire în curs de actualizare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: