Ce a păţit un şofer român care a depăşit viteza legală cu 9 km/h pe o autostradă din Olanda. Cazul a ajuns în justiţie

Ce a păţit un şofer român care a depăşit viteza legală cu 9 km/h
pe o autostradă din Olanda. Cazul a ajuns în justiţie

Românul a depăşit viteza legală cu 9 km/h

O societate de transport din Iaşi s-a trezit dată în judecată de către autorităţile olandeze după ce un şofer de-al companiei a comis o abatere rutieră care, în ţara noastră, este des întâlnită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veriatrans Company SRL a primit o amendă de 74 de euro în această ţară după ce o maşină a firmei a fost surprinsă depăşind uşor limita legală de viteză, în timp ce se deplasa pe o autostradă. 

„În hotărârea de sancţionare s-a reţinut că intimata, la data de 28.05.2018, ora 09:31, a depăşit cu 9 km/oră viteza maximă pe autostrada Heerlen, A76“, se arată în documentele venite la instanţă.

Însă, chiar înainte ca judecătorii să se pronunţe în acest caz, reprezentanţii firmei au plătit amenda, motiv pentru care autorităţile din Olanda au renunţat la proces. Este doar unul dintre sutele de litigii de acest gen înregistrate, în ultimii ani, la Iaşi, de către reprezentanţi ai unor state pe teritoriul cărora românii au comis infracţiuni sau chiar contravenţii rutiere.

Austriecii, slovenii, nemţii şi olandezii sunt cei mai intransigenţi din acest punct de vedere, solicitând adesea plata amenzilor rutiere pe care le-au aplicat cetăţenilor din UE. Mulţi însă nu le plătesc nici după ce pierd procesul în instanţa românească, fiind în final forţaţi să plătească prin intermediul executorilor, la amendă adăugându-se astfel şi costisitoarele costuri de executare silită negociate de executor cu autoritatea olandeză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: