Bărbat în stare gravă după ce a coborât la subsolul blocului în care locuia. Medic:„Pacientul este dependent de dializă”

Bărbat în stare gravă după ce a coborât la subsolul blocului în care locuia. Medic:„Pacientul este dependent de dializă”

Pacientul are nevoie de dializă din cauza unei disfuncţionalităţi renale FOTO Arhivă

Un dorohoian a fost internat în stare gravă la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi după ce a făcut leptospiroză, o boală de natură infecţioasă determinată de intrarea în contact cu excremente de şobolani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat în vârstă de 65 de ani din Dorohoi, judeţul Botoşani, a fost transferat la Iaşi în stare critică, cu afectare renală şi hepatică, după ce a coborât la subsolul blocului în care locuia.

Investigaţiile medicilor au demonstrat că pacientul suferă de leptospiroză, o boală infecţioasă care apare după ce subiectul intră în contact cu un mediu contaminat de animalele purtătoare de bacterii.

Bărbatul este internat la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” de două săptămâni şi starea sa se menţine gravă.

Pacientul este menţinut izolat de ceilalţi bolnavi şi, potrivit reprezentanţilor spitalului, nu prezintă risc pentru cei din jurul său.„Pacientul este în continuare în stare gravă, fiind internat cu prognostic rezervat. Faţă de momentul internării este uşor ameliorat, în sensul că este stabil hemodinamic. Însă din cauza disfuncţionalităţii renale este în continuare dependent de dializă. Insuficienţa hepatică a intrat într-un trend descendent, este uşor ameliorată, dar necesită supraveghere de specialitate”, a apreciat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog, purtător de cuvânt al spitalului.


Medicul a apreciat că specialiştii care tratează pacientul presuspun că bolnavul s-a îmbolnăvit după ce a călcat pe teritoriu contaminat de excrementele de şobolani.

Conform nefrologului, cazurile de leptospiroză internate şi tratate la spitalul ieşean sunt rare, dar deosebit de grave, de fiecare dată viaţa pacientului fiind pusă în pericol din cauză că boala afectează multiple organe.

Citeşte şi:

Caz de leptospiroză: Un bărbat a contactat boala în condiţii ciudate iar medicii au demarat o anchetă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: