Artă pe biciclete în centrul Iaşiului

Artă pe biciclete în centrul Iaşiului

Tinerii vor cutreiera Iaşiul pe două roţi

Iniţiativa aparţine celor de la Papergirl Iaşi, care au colectat în ultimele luni mai multe opere de la participanţii din ţară sau le-au făcut chiar ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia cu lucrările primite din toată ţara a fost vernisată în ultimul weekend al acestei veri la Baia Turcească şi a putut fi admirată de ieşeni până acum. Duminică, tinerii vor rula toate lucrările, se vor urca pe biciclete şi vor porni să le împartă prin tot Iaşiul.

Lucrările de artă au fost primite prin poştă de la participanţii din toată ţara, la centrul de colectare de la cafeneaua Acaju. Sâmbăta aceasta, ieşenii pot participa şi la un curs inedit de iconografie sau de pictură pe fotografie. Fiecare dintre artiştii care au trimis lucrări la Papergirl va avea un mic portofoliu alăturat. Acesta va putea fi vizionat şi răsfoit în voie de vizitatori, dar lucrările nu vor putea fi cumpărate, pentru că vor fi distribuite într-un mod original duminică, 4 septembrie. 

Workshopuri de biciclete
Proiectul Papergirl a fost iniţiat în anul 2006, în Berlin, de către Aisha Ronniger. „În stilul băieţilor care distribuie ziare în Statele Unite, lucrări de artă sunt rulate şi distribuite de pe bicicletă, în mod aleatoriu, trecătorilor. Oricine poate să participe. Ideea este aceea de a aduce arta către public într-un mod inedit, de a surprinde oamenii şi de a-i aduce în contact cu arta în viaţa lor de zi cu zi“, spune Bogdan Onofrei, coordonatorul proiectului. Astfel, pe 1 şi pe 2 septembrie, organizatorii le pregătesc ieşenilor o serie de workshopuri de biciclete. Sâmbătă, pe 3 septembrie, va fi şi ultima seară a expoziţiei de la Baia Turcească. Duminică, toate lucrările expuse vor fi rulate şi zeci de biciclişti vor împânzi Iaşiul cu ineditele opere de artă, în cursul după-amiezii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările