VIDEO Şantierul uriaş din vestul ţării. Cum se lucrează în Gara Devei şi la noua cale ferată Simeria - Gurasada

VIDEO Şantierul uriaş din vestul ţării. Cum se lucrează în Gara Devei şi la noua cale ferată Simeria - Gurasada

A început montarea pasarelei din gara Devei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Şantier feroviar uriaş în vestul ţării. Lucrările la tronsonul de cale ferată Simeria - Gurasada au avansat, iar cele mai importante transformări se văd în gara Devei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mare proiect de infrastructură derulat în judeţul Hunedoara a transformat gara Devei într-un şantier uriaş, prin care călătorii trebuie să se strecoare şi să ocololească mai multe zone de lucru, pentru a ajunge la peronul liniilor 3 şi 4, unde opresc trenurile care tranzitează staţia CFR.

GALERIE FOTO CU ŞANTIERUL DIN GARA DEVEI

Construcţia pasarelei pietonale din gara Deva a intrat în linie dreaptă. A început montarea elementelor metalice din noua structură.

Până în prezent a fost construit peronul liniilor 3 şi 4, împreună cu cele două linii feroviare, iar utilajele şi muncitorii sunt mobilizaţi la lucrările de pe peronul liniilor 1 şi 2. De asemenea, se lucrează la cnstrucţia pasajelor peste noua cale ferată care vor face legătura rutieră cu cartierul Grigorescu.

 

 

În perioada următoare vor demara lucrările de reabilitare ale clădirilor de călători şi ale regulatorului de circulaţie ale Staţiei Deva, care vor dura cel puţin până la sfârşitul anului 2021.

O treime din lucările la tronsonul Gurasada – Simeria, de 40 de kilometri, au fost realizate până în prezent. Printre acestea se numără finalizarea şi redeschiderea firului I pe intervalui Simeria – Deva, construcţia Podului CF peste râul Cerna, din zona Sântuhalm, şi finalizarea şi redeschiderea Firului I pe intervalul Deva – Mintia. Se lucrează la construcţia Firului 2 pe intervalele Simeria – Deva şi Deva – Mintia, care vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, potrivit constructorilor.

Încă 41 de kilometri de cale farată modernă în judeţ

Sectorul Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul în valoare de 2,63 miliarde de lei a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 3 octombrie 2017, iar termenul iniţial estimat de finalizare a proiectului era octombrie 2020.


Contractul prevede modernizarea celor 41 de kilometri de infrastructură şi suprastructură feroviară pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h, lucrări de terasamente şi consolidări pe întreaga distanţă, construirea a 17 poduri, dintre care cele trei peste râul Mureş, 27 de podeţe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrări civile în 9 staţii de cale ferată. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 şi de la bugetul de stat, iar termenul de execuţie este de trei ani.Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2022. Magistrala va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Un nou şantier în Deva. Gara va intra în reparaţii capitale. Va fi renovată odată cu magistrala feroviară pe care trenurile vor circula cu 160 km/h

VIDEO Cum arată tunelul spectaculos prin care trenurile vor trece cu 160 km/h. Construcţia unică în ţară, finalizată cu o întârziere de doi ani din motive bizare

Şantierele feroviare uriaşe din România. Cât au lucrat constructorii căii ferate pe care trenurile vor circula cu 160 km/h

Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.

Imagini din aceeasi galerie
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 1
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 2
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 3
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 4
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 5
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 6
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 7
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 8
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 9
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 10
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 11
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 12
 • Gara Devei în șantier, septembrie 2020. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 13
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările