Termocentrala Mintia se opreşte din nou, în lipsa cărbunelui. Mii de locuinţe din Deva vor fi afectate

Termocentrala Mintia se opreşte din nou, în lipsa cărbunelui. Mii de locuinţe din Deva vor fi afectate

Termocentrala Mintia. ARHIVĂ..

Termocentrala Mintia se opreşte din nou, din cauza lipsei cărbunelui din Valea Jiului, iar mii de locuinţe din Deva vor rămâne fără apă caldă şi căldură.

Ştiri pe aceeaşi temă

La doar o săptămână după ce a fost repornită, Termocentrala Mintia va fi oprită din nou, joi, potrivit conducerii acesteia şi a liderilor de sindicat.

„Mâine oprim din nou termocentrala la zero din lipsă de cărbune”, a anunţat miercuri, Cristian Iştoc, lider de sindicat al angajaţilor, pe pagina sa de Facebook. „De joi seara oprim termocentrala, din lipsă de cărbune. Probabil toată săptămâna 8-14 martie vom sta”, a declarat Mircea Birău, directorul termocentralei, potrivit publicaţiei locale Mesagerul hunedorean. Este a cincea oprire a termocentralei de la marginea Devei, în ultimele şase luni, data precedentă la care a fost sistată furnizarea apei calde şi a căldurii fiind 19 februarie 2021.

Termocentrala Mintia este alimentată de cărbunele provenit de la cele patru exploatări miniere din Valea Jiului (Livezeni, Lonea, Vulcan şi Lupeni), iar la rândul ei furnizează agent termic reţelei de termoficare din Deva, care cuprinde peste 4.000 de locuinţe şi clădiri publice şi de care beneficiază peste 20.000 de localnici. În ultimii ani, cantitatea de cărbune extras din bazinul Văii Jiului a scăzut constant, ajungând în 2020 la circa 430.000 de tone.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Elevii din Deva, trimişi acasă dacă şcolile nu primesc căldură de la Termocentrala Mintia

Protest în Valea Jiului. Minerii au rămas în subteran, iar familiile lor s-au strâns în faţa minei Lupeni

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările