Mesaj cutremurător lăsat de elevul care s-a prăbuşit de pe clădirea groazei: „Sunt blocat într-un coşmar“

Mesaj cutremurător lăsat de elevul care s-a prăbuşit de pe clădirea groazei: „Sunt blocat într-un coşmar“

Radu Ionescu (centru)

Detalii cutremurătoare au ieşit la iveală după descoperirea cadavrului unui elev de 18 ani, din Deva, în spatele unei clădiri „fantomă“ din vecinătatea Liceului de Artă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adolescentul dispărut în Ajunul Anului Nou a fost găsit mort. Radu Ionescu s-a prăbuşit de pe o clădire


Detalii cutremurătoare au ieşit la iveală după descoperirea trupului neînsufleţit al lui Radu Ionescu, un adolescent de 18 ani, din Deva, elev în clasa a XII-a la Colegiul Pedagogic „Regina Maria” din Deva, dispărut de acasă în seara de 31 decembrie 202

GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGEDIEI

Cadavrul tânărului a fost găsit miercuri, 6 ianuarie 2021, la baza unei clădiri nefinalizate din curtea Liceului de Artă din Deva.

VIDEO DE LA LOCUL TRAGEDIEI

„În data de 6 ianuarie 2021, ora 12:46, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe la baza unui imobil situat pe strada Ciprian Porumbescu din municipiul Deva se află cadavrul unei persoane de sex masculin. Poliţiştii ajunsi la faţa locului au stabilit identitatea pesoanei decedate, ca fiind tânărul de 18 ani, dispărut în data de 31 decembrie 2020. Cadavrul a fost ridicat si transportat la Seviciul de Medicină Legală, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor morţii”, informau reprezentanţii Inspetoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

 

 

Misterul tragediei


Nu se cunosc împrejurările exacte ale morţii tânărului: acesta fie s-ar fi aruncat de pe acoperişul clădirii (unde a fost descoperită o sticlă de whisky pe care acesta o luase într-un rucsac şi telefonul său), fie s-ar fi prăbuşit, în gol, accidental, de la o înălţime de aproape 20 de metri.

Familia sa s-a prezentat la Poliţie pentru a reclama dispariţia tânărului în seara de 2 ianuarie. De atunci, atât poliţiştii, dar şi mai mulţi localnici l-au căutat pe adolescent. 

„Fiul meu, Radu Ionescu a dispărut de acasă pe data de 31.12.2020, la ora 17 din zona Gojdiu, vizazi de şcoala Andrei Şaguna din Deva. La momentul dispariţiei purta o geaca albastra, blugi negri. Este tuns chel, ochi albaştrii verzui, înălţimea de 1,68 si 55 kg. Dacă deţineţi informaţii despre el, vă rog anuntaţi poliţia sau sunaţi-mă la numărul de telefon...”, a fost mesajul tatălui acestuia. 

„Dragul meu copil, iartă-mă că nu am fost în stare să te ajut să trăieşti!”, a scris tatăl lui Radu, pe Facebook.


Radu Ionescu Sursa Facebook R.I.


„Sunt blocat într-un coşmar”Joi, mai mulţi foşti colegi şi apropiaţi ai tânărului au prins candele şi lumânări la locul tragediei. Unii dintre ei au relatat, pentru Adevărul, că Radu suferea din cauza depresiei şi anxietăţii şi că ar fi consumat uneori substanţe interzise. Era singuratic şi nu prea ieşea din casă, însă era pasionat de fotografii, spun aceştea. 

„Cred că s-a aruncat în gol, de pe acoperiş. Avea la el o sticlă de Jack, care era pe jumătate băută şi ar fi consumat ceva pastile care să îi dea adrenalină, din câte am auzit”, a povestit unul dintre foştii săi apropiaţi. Ipoteza că acesta ar fi consumat substanţe interzise nu a fost confirmată, până în prezent, de anchetatori.În ce priveşte consumul de alcool, acesta avea o alcoolemie de 1,9 la mie.

Tânărul arată un mesaj pe care Radu l-ar fi trimis unui prieten înainte cu două – trei săptămâni de a muri.

„Sunt blocat într-un coșmar, nu sunt ok, ştiu că eşti confuz, dar aşa e, aş vrea să pot sa schimb totul, de la început spre sfârșit, spre deosebire de Dumnezeu, corpul meu, fie că schimb totul de la început până la final, tot aici o să fie. Dar nu, sunt blestemat. O să îmi fie viaţa, aşa am văzut-o, de la început, de ar fi o opţiune, una încât să ştiu că totul o să fie bine”, a fost mesajul lăsat de Radu Ionescu.


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
 

Clădirea groazei

Locul de unde s-a prăbuşit tânărul în gol este o „clădire a groazei”, deşi se află în curtea Liceului de Artă. „Nu cred că este elev din zonă să nu fi intrat în acest bloc părăsit, care trebuia să fie o şcoală. Pare periculos numai când te vezi în ea, dar să te şi urci pe acoperişul ei, pe pantele abrupte de beton, unde nu au mai fost puse trepte, şi să treci peste găurile prin care poţi să calci în gol. Aici se adăposteau oamenii străzii şi aurolacii, iar copiii se mai jucau printre încăperile ei”, povesteşte un adolescent, fost apropiat al tânărului. 

O faţadă a clădirii a fost acoperită cu un afiş din pânză, imens, iar zidurile sale au fost parţial îngrădite, însă cei care vor să se strecoare înăuntru o pot face nestingheriţi.

Cel mai probabil, Radu a urcat pe palierul de lemn rezemat de un perete al clădirii, s-a căţărat apoi la parterul acesteia şi a urcat cinci niveluri, până pe acoperiş, pe pantele de beton pe care locul treptelor a fost luat de stinghii din lemn, putred. Înainte de a ajunge pe clădire, a trebuit să ocolească o gaură de la ultimul nivel prin care putea cădea în gol. Şi alte locuri sunt la fel de periculoase. Pereţii interiori sunt plini de grafitti, semn că spaţiul este un loc de întâlnire al tinerilor.


Foto: Daniel Guţă

Lucrările la clădirea uriaşă de BCA şi beton din curtea Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” au demarat la începutul anilor 1990, însă în anul 2010 au fost oprite de Ministerul Educaţiei, din lipsă de fonduri. Clădirea a rămas nefinalizată şi s-a degradat cu timpul. În interiorul ei, multe dintre ferestrele care i-au fost montate au fost sparte, elemenetele de siguranţă şi de mobilier şi instalaţiile nu au fost montate, iar în împrejurimile sale s-au adunat tone de gunoaie. Construcţia urma să cuprindă săli pentru elevi şi cabinete pentru profesori, o sală de spectacole, un centru sportiv, dar şi un bazin de înot şi numeroase ateliere.


Mai puteţi citi şi:

Adolescentul dispărut în Ajunul Anului Nou a fost găsit mort. Radu Ionescu s-ar fi prăbuşit de pe o clădire

Raportul CIA despre trupele de şoc MAI din primii ani de comunism. Justificarea vigilenţilor: „Suntem atacaţi“

Adolescent de 18 ani, din Deva, dispărut din seara Ajunului Anului Nou. A fost dat în urmărire naţională

 

Radu Ionescu. Instagram.

Imagini din aceeasi galerie
  • Radu Ionescu. Instagram.
  • Candele aprinse la locul tragediei. ADEVĂRUL.
  • Liceul de Arte. FOTO: ADEVĂRUL.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările