Centru de vaccinare împotriva COVID-19 „din maşină”, deschis la Deva. Cum va funcţiona

Centru de vaccinare împotriva COVID-19 „din maşină”, deschis la Deva. Cum va funcţiona

Vaccinare din maşină. Foto ilustrativă. deseret.com

În Deva se va deschide primul centru de vaccinare de direct din maşină. Autorităţile au oferit detalii despre modul cum va funcţiona.

Sâmbătă 24 aprilie, va fi deschis, în Deva, primul centru de vaccinare de tip „drive thru” – vaccinare direct din maşină, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Rata îmbolnăvirilor şi numărul noilor cazuri sunt în scădere

COVID-19 în judeţul Hunedoara: mai multe municipii scapă de restricţiile din weekend

„Pentru vaccinarea la centrul care îşi va desfăşura activitatea zilnic între orele 10.00 şi 19.00, în parcarea Centrului Comercial Deva Shopping City, nu este nevoie de programare. Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale - autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi sau alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate şi este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj şi cu cel de consimţământ completate. Acestea pot fi descărcate accesând site-ul Direcţiei de Sănătate Publică”, a informat Prefectura judeţului Hunedoara.

Dacă oamenii nu se prezintă cu documentele completate, le vor primi de la organizatori şi le vor putea completă sub supravegherea medicului. După ce vor fi evaluaţi conform procedurilor medicale, pasagerii sau şoferii vor putea fi vaccinaţi fără să coboare din autoturism. Tipul de vaccin  folosit este „Pfizer BionTech”, organizatorii fiind pregătiţi pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.

În judeţul Hunedoara sunt funcţionale 15 centre fixe de vaccinare, iar până marţi, 20 aprilie 2021, au fost administrate 78.350 doze de vaccin anti COVID 19 (49.701- prima doză şi 28.649 – a doua doză).

Mai puteţi citi şi:

Scene cutremurătoare la înmormântarea maestrului Liviu Lăzărescu: „Ruşine! Ne-aţi amintit de prigoana comunistă” 

Imagini tragice în Spitalul Deva: „Situaţia este critică. Se aşteaptă zeci de minute eliberarea paturilor”

Celia, de două săptămâni în spital după infecţia cu COVID 19. Mesaj emoţionant transmis de artistă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările