Ce se ridică pe locul fostei popicării

Ce se ridică pe locul fostei popicării

.

Vechea popicărie şi fosta stomatologie vor fi înlocuite de un complex sportiv, un club de noapte şi o pensiune de patru stele. Proiectul pentru prima pensiune de 4 stele din municipiu se ridică la 450.000 de euro, iar pentru baza sportivă – 250.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Baza sportivă „Cetatea” a fost înfiinţată în 1960 şi a reunit cinci secţii printre care popice, baschet şi tir. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la popice, acolo unde Giurgiu a avut o echipă în divizia A şi secţia de tir, care a dat numeroşi sportivi de valoare, foşti campioni naţionali.


La sfârşitul anilor ’90, baza sportivă a fost lăsată în paragină.

Terenul de 2800 mp, care a fost utilizat de fosta societate Navrom Giurgiu, în prezent Petrom Service, a fost cumpărat de omul de afaceri giurgiuvean Nicolae Barbu, în 2010, după ce s-a încheiat litigiul existent la acel moment între societate şi Primăria Giurgiu. În urmă cu patru ani, acesta a cumpărat şi terenul din apropiere.

Aşa ar fi arătat hotelul de 7 milioane de euro.

Ar fi vrut să ridice un hotel de lux, dar criza l-a făcut să se răzgândească. În schimb, va realiza, cu 250.000 de euro, o bază sportivă modernă pentru organizarea unor competiţii oficiale de fotbal şi tenis, pe acelaşi teren realizându-se totodată un club de noapte şi o piscina semiacoperită.


Cramă şi preparate vânătoreşti
O altă construcţie, situată în centrul vechi al oraşului, abandonată în ultimii zece ani, este clădirea fostei stomatologii. Casa a fost donată de urmaşii familiei Poulopoulo, negustori greci de la începutul secolului XX, cu specificiaţia clară ca aceasta să fie folosită în scopuri medicale.


Terenul de 1.900 mp a fost concesionat tot afaceristului Nicolae Barbu care va realiza aici prima pensiune de 4 stele din oraş.

Investiţia se ridică la 450.000 euro şi va avea o capacitate de 12-14 camere, la acelaşi grad de confort. „Deja am toate avizele. Pensiunea va avea şi apartamente foarte spaţioase, o cramă pentru degustări de vinuri şi preparate vânătoreşti, dar şi un restaurant select. Acum suntem nevoiţi să ne ducem oaspeţii sau delegaţiile în Bulgaria, pentru că acolo există locaţii selecte şi restaurante frumoase”, a explicat Barbu.


Banii pentru realizarea proiectului vor veni din fonduri europene şi fonduri proprii, lucrările urmând să înceapă în primăvară, după încheierea litigiului dintre Primărie şi fostul concesionar pentru demolarea construcţiei metalice, urmând ca la sfârşitul anului 2011, construcţia să fie gata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările