Un medic critică inconştienţa românilor: Pacienţii se tratează acasă, după diverse scheme, în timp ce străinii caută soluţii pentru România

Un medic critică inconştienţa românilor: Pacienţii se tratează
acasă, după diverse scheme, în timp ce străinii caută soluţii pentru România

sursa:Institutul Marius Nasta/Facebook

Sistemul românesc de sănătate şi-a depăşit de mult capacitatea. Cu toate acestea, sunt mulţi români care nu cred în agresivitatea bolii, nu cred în vaccin şi cu atât mai mult nu cred în ajutorul pe care medicii li-l pot oferi, susţine dr. Sorin Bivolaru, pneumolog la Spitalul Militar Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Foarte mulţi pacienţi se tratează la domiciliu după diverse scheme. Unele primite de la diverse persoane, altele găsite pe reţelele de socializare, iar dacă lucrurile nu merg bine, cer ajutorul medicilor”, susţine dr. Sorin Bivolaru, pe pagina sa de Facebook.

 Potrivit dr. Bivolaru, cei mai mulţi pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2 se prezintă „când afectarea pulmonară este foarte extinsă şi leziunile sunt deja constituite. În aceste condiţii, eficienţa tratamentului scade semnificativ”.

„Atât de mare e criza sanitară în România, încât OMS şi restul ţărilor care au un grad crescut de vaccinare încearcă să găsească soluţii pentru România. 

Ungaria primeşte pacienţii români pentru a-i îngriji în ATI. Danemarca donează ventilatoare şi concentratoare de oxigen. Şi cu toate astea, România şi românii nu prea fac mare lucru să le fie bine”, este concluzia dr. Sorin Bivolaru.

Vă recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările