Culmea hoţiei: în taximetrie se fură şi frecvenţele radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe frecvenţe radio folosite de taximetrişti sunt ilegale
Multe frecvenţe radio folosite de taximetrişti sunt ilegale

Camera Taximetriştilor cere autorităţilor o anchetă privind modul de folosire a frecvenţelor radio pe taxiuri.Firmele de taximetrie au ajuns la concluzia că este mai profitabil să „colaborezi" cu alte societăţi pentru a le folosi frecvenţele radio decât să obţii licenţă.

Frecvenţele de taxi costă bani şi nu puţini. Vorbim de mii de lei pe lună şi cum criza financiară pe care o traversăm nu a ocolit firmele de taximetrie, unii operatori mai „inventivi" s-au gândit să folosească frecvenţele de taxi ale altor societăţi pentru a mai reduce din cheltuieli.

Este vorba de frecvenţele radio folosite de taximetrişti pentru a vorbi între ei iar legea cere ca autorizarea acestora să se facă de către primărie.

Voi cere Primăriei Galaţi să facă verificări pentru a descoperi cine are licenţă pentru folosirea frecvenţelor radio şi cine nu. Evident că este mai profitabil să foloseşti frecvenţele altor societăţi, dar nu aşa se face", ne-a declarat preşedintele Camerei Taximetriştilor din Galaţi, Silviu Cârlan.

Taximetriştii ar putea să reducă cheltuielile şi altfel, fără prea mari dureri de cap. Spre exemplu, folosirea numerelor scurte (949, 945, 943) costă o mică avere în fiecare lună, fiind vorba de peste 20.000 de lei, ce ar putea fi uşor rezolvată prin înlocuirea lor cu numere de mobil obişnuite, dar taximetriştii preferă să meargă în continuare cu ele.

Criza financiară trage taximetriştii pe dreapta

Lunar, circa 10-20 de proprietari de taxiuri sunt nevoiţi să renunţe la activitate. Principala cauză este lipsa clienţilor, care nu îşi mai permit să meargă cu taxiul, aşa cum o făceau acum un an de zile.

Unii şoferi sunt nostalgici după vechea ocupaţie şi ocazional mai fac taximetrie, chiar dacă licenţele le-au expirat.

Primăria Galaţi nu mai aşteaptă ca foştii taximetrişti să se decidă ce fac şi eliberează licenţele la proprietarii de maşini de pe lista de aşteptare, care numără în prezent câteva sute de persoane. Pe de altă parte, dispeceratele continuă să îi dezbine pe taximetrişti.

Persoanele fizice autorizate au văzut de la început dispeceratele ca pe o formă de control a municipalităţii şi firmelor de taximetrie. Mai nou, unii operatori de taximetrie din Galaţi folosesc dispeceratele fără ca acestea să fi fost în prealabil autorizate.

Eu am stat cinci luni înainte să pornesc activitatea de dispecerat chiar dacă aveam pierderi, dar am aşteptat să obţin autorizaţia de la primărie", susţine preşedintele Camerei Taximetriştilor din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite