Cancerul depistat în fază incipientă prin tomograful pe care-l va avea Spitalul Judeţean Galaţi

Cancerul depistat în fază incipientă prin tomograful pe care-l va avea Spitalul Judeţean Galaţi

FOTO: CJ Galaţi

Spitalul Judeţean din Galaţi va avea un centru modern pentru diagnosticarea cancerului. Este vorba despre un echipament medical de ultimă generaţie pentru depistarea în stadii timpurii a celulelor canceroase şi diagnosticarea precoce a recidivelor.

Cea mai mare unitate medicală din Galaţi va avea un echipament de ultimă generaţie pentru depistarea celulelor canceroase. Este vorba despre un PET CT, un aparat medical care poate depista cancerul in faze incipiente. Doar câteva spitale din ţară au un asemenea dispozitiv medical. 
Valoarea investiţiei este de 9 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Galaţi.
 
„Amenajăm deja noul spaţiu unde va funcţiona acest centru. Se lucrează atât la exterior, acolo unde se construieşte o clădire nouă pentru PET CT, cât şi la interior, acolo unde vor fi amenajate cabinetele medicilor, camera de injectare a substanţei de contrast şi sala de aşteptare. Echipamentul medical fost adus deja la Galaţi şi este depozitat la Spitalul Judeţean, urmând să fie montat imediat ce spaţiul va fi amenajat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 
 

Potrivit cifrelor comunicate de Spitalul Judeţean Galaţi, în evidenţa oncologică a unităţii se află 17.000 de pacienţi. Anul acesta au fost luate în evidenţă 1420 de noi cazuri, cu 345 mai mult faţă de 2018.

Vă recomandăm să citiţi: 

 

 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările