A început reabilitarea drumului judeţean Galaţi-Matca-Tecuci. Lucrările costă peste 68 de milioane de lei

A început reabilitarea drumului judeţean Galaţi-Matca-Tecuci. Lucrările costă peste 68 de milioane de lei

FOTO Arhivă Adevărul

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de Consiliul Judeţean Galaţi în data de 10 decembrie 2018, iar termenul de finalizare este septembrie 2020. Mai exact, se vor reabilita 28 de kilometri din DJ 251 (între Smârdan şi Slobozia Conachi şi între Cudalbi şi Matca), restul fiind deja refăcut (Slobozia Conachi-Pechea-Cudalbi) prin alte două proiecte finalizate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Galaţi anunţă începerea lucrărilor de execuţie în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localităţile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251)”

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localităţile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251)”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 68.268.649,74 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 66.903.276,75 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază prin reabilitarea şi modernizarea unor tronsoane din drumul judeţean DJ 251, situate între localităţile Matca - Cudalbi şi Schela

Smârdan, în vederea asigurării conectivităţii la reţeaua TEN-T, perioada de implementare a proiectului fiind de 38 luni, respectiv de la data de 3 iulie 2017 până la data de 2 septembrie 2020.

În cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport regional între localităţile Matca – Valea Mărului – Cudalbi  şi Slobozia Conachi – Smârdan a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor şi a fost predat amplasamentul, perioada de execuţie fiind de 24 de luni, începând cu data de 10 decembrie 2018. 

Astfel, se vor reabilita şi moderniza 28 km de drum judeţean ce vor cuprinde inclusiv lucrări la terasamente, podeţe şi poduri, amenajare piste pentru biciclişti şi staţii de transport public, precum şi măsuri pentru protecţia mediului.

„Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 251 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul judeţean 251 va căpăta integral un profil modernizat, fapt ce va oferi un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi va conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor”, se afirmă în memoriul justificativ al proiectului.

citeste totul despre: