Şoferii de la Transurb au câştigat meciul cu autorităţile

Şoferii de la Transurb au câştigat meciul cu autorităţile

Protestatarii s-au întors azi dimineaţă pe trasee

Sindicatele din cadrul societăţii de transport local şi Primăria au bătut palma, majoritatea revendicărilor salariale fiind acceptate.Şoferii au obţinut o victorie importantă după ce reprezentanţii municipalităţii gălăţene au acceptat construirea unei noi hale pentru reparaţia şi întreţinerea autobuzelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderii de sindicat au negociat toată ziua de ieri cu reprezentanţii conducerii Transurb şi administraţia locală pentru acordarea drepturilor salariale restante, precum şi pentru condiţii mai bune de muncă.

Tichetele de masă pe ultima lună au fost achitate, precum şi plata salariilor la zi. Angajaţii au reuşit să obţină de la Primărie şi acordul pentru majorarea cu 2% a salariilor de până în 1.000 de lei.

Această majorare ne-a fost promisă de anul trecut, dar nu s-a realizat până acum. Salariile mici vor creşte mai mult decât cele mai mari, astfel încât să se realizeze o echilibrare", ne-a declarat preşedintele Sindicatului Liber al Angajaţilor din Transurb, George Preda.

Cea mai mare reuşită a protestului este promisiunea autorităţilor locale privind construcţia unei noi hale de reparaţii şi întreţinere a autobuzelor, chiar dacă propunerea exista deja de un an şi jumătate, dar nu fusese pusă în practică.

Să vedeţi ce condiţii de muncă, dacă le pot numi aşa, sunt în actuala hală de reparaţii. Iarna nu poţi sta acolo, darămite să mai munceşti", susţine George Preda.

Sindicaliştii au avut apoi sarcina dificilă de a convinge oamenii să se întoarcă la lucru. Mulţi şoferi nu au vrut iniţial să dea crezare promisiunilor, dar până la urmă au acceptat să revină la muncă.

Circulaţia autobuzelor a fost reluată de astăzi dimineaţă. Sperăm ca pe viitor să nu mai avem parte de astfel de greve spontane", ne-a declarat la rândul său directorul Transurb, Genica Totolici.

Autorităţile s-au conformat

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a acceptat fără rezerve majoritatea revendicărilor salariale, dar a fost de acord să trimită o echipă de control la Transurb pentru a verifica acuzaţiile aduse de angajaţi.

Am avut în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) o întâlnire cu conducerea Transurbului, city-managerul şi directorul economic al Primăriei pentru a găsi soluţii la revendicările cerute de sindicalişti. Vom găsi o soluţie să le acordăm 2% mărire de salariu pe lunile august, septembrie şi octombrie. Am discutat şi despre acea indexare a salariilor cu rata inflaţiei pe 2010. Am vorbit şi despre investiţii în infrastructură pentru a le uşura munca celor care lucrează la Transurb. Săptămâna viitoare vom trimite auditul intern al Primăriei pentru a afla dacă ceea ce acuză salariaţii se adevereşte. Oricum, Consiliul Local decide dacă conducerea Transurbului trebuie demisă", a spus Ciumacenco.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările