VIDEO De ce este Vrancea inima României. Liderii RePatriot le-au vorbit tinerilor despre nevoia de a construi o lume mai bună în ţara lor

VIDEO De ce este Vrancea inima României. Liderii RePatriot le-au vorbit tinerilor despre nevoia de a construi o lume mai bună în ţara lor

Vrâncenii de la RePatriot au conferenţiat la Focşani

Conferinţa de la Focşani a fost dedicată Zilei Unirii Principatelor Române şi a avut ocîn sala de festivităţi a Colegiului "Unirea".

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită şi anul acesta de grupul  RePatriot  la Focşani. Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Unirea s-a umplut de tineri veniţi să vadă şi audă lideri de afaceri, manageri şi experţi care se constituie în cea mai importantă platformă naţională de promovarea a antreprenoriatului românesc.

Îi amintim aici doar  pe vrâncenii de succes Felix Pătrăşcanu – co-fondatorul FAN Courier, Marius Bostan, om de afaceri născut la Rugineşti sau Felix Tătaru, care a cucerit lumea publicităţii şi a fost preşedinte al asociaţiei mondiale de advertising, cel care a şi dat titlul acestei conferinţe, “Vrancea Inima României”.

“De ce Vrancea inima României? Pentru că Unirea s-a întâmplat aici. S-a bazat pe multă simţire. Venind la Focşani am ascultat la radio versurile <<Hai să dăm mână cu mână>>, cei cu inima română. Interesant. Aici s-a dansat prima dată, pe hotar. Cei cu inima română. Dacă vă uitaţi la harta României, Vrancea este în stânga, ca inima, dar dacă vă uitaţi la forma anatomică a inimii şi vă uitaţi la forma judeţului o să vedeţi o suprapunere foarte mare. Dar se mai întâmplă ceva în Vrancea şi ştie toată România: bate. Cutremurele de aici vin. Inima aceasta pulsează un lichid roşu, vinul, pentru că suntem numărul 1 în România ca suprafaţă de viţă de vie cultivată. Mioriţa, care este de aici, ţine de  fibra noastră naţională, unul dintre miturile fundamentale. <<Pe aici nu se trece>> aici s-a întâmplat, în Vrancea. Iată atâtea motive pentru care noi vrâncenii ar trebui să spunem tuturor că, da, Vrancea este inima României”, a spus Felix Tătaru despre ideea denumirii conferinţei.

La eveniment a fost prezent şi Ovidiu Burduşa, de asemenea vrâncean, secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, care le-a dezvăluit tinerilor despre secretul succesului său în antreprenoriat, dar şi despre ce are de gând să facă statul român pentru a-i aduce acasă pe românii plecaţi la muncă peste hotare.

Cu această ocazie, RePatriot a premiat tinerii care au participat la un concurs special pentru ei, în care şi-au pus mintea la contribuţie cu proiecte şi lucrări individuale sau de grup. În cadrul conferinţei au fost premiaţi Hulea Bianca - Maria, Ana-Maria Andronache, Gurbet Mirela, Buzatu Dragoş, Alexandru Ioana, Anna Gilbert, Beatrice Racoviţeanu.

În acelaşi timp, RePatriot i-a premiat şi pe Carmen Ion care a creeat fenomenul naţional Boovie şi decanul de vârstă din sală, Aurel Tătaru.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: