Pompierul care a ajutat o femeie să nască în ambulanţă, declarat „Salvatorul de Onoare al Vrancei”

Pompierul care a ajutat o femeie să nască în ambulanţă, declarat „Salvatorul de Onoare al Vrancei”

Sorin Irinel Busuioc şi Alin Ghiocel Badea, doi pompieri de nădejde

„Pompierul de Onoare al judeţului Vrancea” şi „Salvatorul de Onoare al judeţului Vrancea” sunt două distincţii acordate cadrelor militare care s-au remarcat prin obţinerea de performanţe profesionale deosebite şi îndeplinirea unor servicii de excepţie sau acte de eroism.

Doi pompieri vrânceni curajoşi, care în cursul acestui an au salvat vieţi omeneşti şi bunuri, au fost recompensaţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”   cu titlurile de „Salvatorul de Onoare al judeţului Vrancea” şi „Pompierul de Onoare al judeţului Vrancea”.

Plutonierul major Alin-Ghiocel Badea, subofiţer operativ principal în cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, a fost declarat „Salvator de onoare al judeţului Vrancea”, printre merite fiind şi o intervenţie de la începutul acestui an, când a ajutat o femeie să nască în ambulanţa care o ducea la spital.

S-a întâmplat pe 18 ianuarie, noaptea, la ora 3.30, o femeie de 24 de ani, din comuna Ciorani, de lângă Adjud, a sunat la 112 acuzând dureri. Alin Ghiocel Badea era comandantul echipajului care a venit să preia femeia la spital. 

Acesta a evaluat pacienta, i-a monitorizat funcţiile vitale, i-a pus masca de oxigen şi pentru că nu mai era timp de pierdut deoarece durerile simţite de aceasta deveneau din ce în ce mai intense, a decis începerea deplasării spre unitatea spitalicească. Însă, la nici 500 m de la plecarea ambulanţei s-a declanşat naşterea. Chiar dacă, atât pentru el cât şi pentru colegii de echipaj era prima misiune de acest gen, comandantul de echipaj nu s-a pierdut cu firea.

“Împreună cu celălalt paramedic, plutonierul major Bogdan Gheorghiţă, au asistat naşterea, în timp ce plutonierul major Palade Daniel, şoferul ambulanţei, ţinea legătura cu dispeceratul solicitând sprijin de specialitate. Totul s-a petrecut foarte repede, după aproximativ 30 de minute, plutonierul major Badea Alin, ţinea în braţe o fetiţă, de 2400g. După momentul naşterii, acesta i-a verificat căile aeriene şi pulsul. Fetiţa respira şi avea pulsul în regulă. Între timp, la faţa locului, a sosit un echipaj SAJ care a  efectuat procedurile de specialitate în acest caz şi au preluat bebeluşul”, potrivit ISU Vrancea.

Tot acelaşi plutonier a dat dovadă de solidaritate şi omenie participând la campaniile de donare de sânge desfăşurate în acest an. Acesta a răspuns urgent apelului de sprijinire a unui pompier vrâncean care suferea de o boală de sânge.

Un alt salvator care a primit distincţia „Pompierul de Onoare al judeţului Vrancea” a fost desemnat plutonierul adjutant Sorin Irinel Busuioc , încadrat comandant de echipaj şi conducător autospeciale în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. Lucrează de 15 ani în sistem şi a participat la sute de intervenţii pe care le-a îndeplinit cu succes. O intervenţie din data de 3 februarie i-a adus însă titlul de  „Pompierul lunii februarie 2020”.

În misiunea de stingere a unui incendiu la o locuinţă din localitatea Odobeşti, plutonierul adjutant Busuioc Sorin, împreună cu un alt coleg, plutonierul adjutant şef Gîrboiu Ionel, au salvat doi căţei şi o pisicuţă, pe care le-au găsit inconştiente într-o cameră inundată cu fum. 

Subofiţerul a dat dovadă de prezenţă de spirit şi le-a făcut manevre de resuscitare într-un moment în care nimeni nu mai credea că vor supravieţui. După aproximativ 20 de minute, necuvântătoarele şi-au recăpătat semnele vitale.

Vă mai recomandăm şi:

O tânără femeie a născut o fetiţă, în ambulanţa SMURD, asistată de pompieri. Aceştia şi-au exprimat dorinţa de a fi naşii copilei

VIDEO Miraculos: trei câini şi o pisică, resuscitaţi de pompieri după un incendiu într-o locuinţă. Cum se simt patrupedele

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările