Noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, decisiv în mediul urban. Oprişan, votat mai mult la ţară

Noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, decisiv în mediul urban. Oprişan, votat mai mult la ţară

Cătălin Toma, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea

Senatorul liberal a reuşit să-l surclaseze pe social democratul Marian Oprişan în trei din cele cinci oraşe ale judeţului Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vrancea a ajuns în atenţia întregii ţări după alegerile locale de duminică, 27 septembrie, prin faptul că Marian Oprişan a fost înlăturat de la putere după 20 de ani de supremaţie la Consiliul Judeţean.

Iar cel care a făcut-o a fost senatorul PNL Cătălin Toma, preşedinte al liberalilor vrânceni, care i-a administrat baronului o înfrângere de pomină.

Între cei doi a fost o diferenţă de 5.425 de voturi în favoarea liberalului, iar calculele hârtiei arată că Toma, fost primar de comună în trecut, s-a dovedit a fi decisiv în mediul urban.

Iar cele mai multe voturi le-a primit la Focşani-15.972  (oraş câştigat de pesedistul Cristi Misăilă cu 14.508 voturi), în condiţiile în care pentru Marian Oprişan au fost băgate în urne doar 10.041 voturi. O diferenţă foarte clară care s-a menţinut şi după numărarea voturilor din celelalte localităţi.

De altfel, Cătălin Toma a fost câştigător detaşat şi în două oraşe care vor fi conduse de primari PNL, respectiv la Adjud, unde a luat 3.126 de voturi, spre deosebire de 1.800 ale lui Oprişan şi la Panciu, liberalul obţinând 2.113, faţă de 922 cât a luat social democratul. Acesta din urmă a convins doar la Mărăşeşti, unde a luat 2.345 de voturi iar Toma 1.165 şi la Odobeşti, cu 2.043 de voturi, faţă de 1.519 ale senatorului liberal.

Pe lângă cele două oraşe cunoscute ca fiefuri PSD, Oprişan l-a învins pe Toma în mediul rural, ce-i drept la mustaţă. Din totalizarea voturilor din cele 68 de localităţi rurale rezultă că pesedistul a obţinut 42.034 de voturi, faţă de 41.725 de voturi luate de liberal (+209 voturi).

În procente absolute, Cătălin Toma a obţinut 49,62% în mediul urban şi 43,13% în mediul rural, iar Marian Oprişan 35,63% la oraşe şi 43,45 la sate.

Vă mai recomandăm:

Epoca Marian Oprişan, la apus. După 20 de ani, baronul de Vrancea pierde funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Pesedistul Cristi Misăilă a câştigat al doilea mandat de primar al Focşaniului, dar PNL a bătut PSD la Consiliul Local

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările