FOTO VIDEO La Focşani a fost lansată revista "Poveşti din ţara mea", o publicaţie care invită la descoperirea identităţii româneşti

FOTO VIDEO La Focşani a fost lansată revista

Lansarea a avut loc la Alexandria Librării din Focşani.

Revista este realizată de Editura Diaspora şi a fost tipărită în 10.000 de exemplare care vor fi distribuite atât în ţară, cât şi în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandria Librării din Focşani a găzduit sămbătă după-amiaza, într-o ambianţă plăcută,  lansarea revistei „Poveşti din ţara mea”, o nouă publicaţie a Editurii Diaspora, condusă de Cristi Merchea, redactorul şef al ziarului „Emigrantul”, care apare în Italia.

O revistă realizată de un colectiv de colaboratori din Vrancea şi din ţară şi care îşi propune „să scotocească, să răsfoiască, să cerceteze şi să scoată la lumină tot ceea ce este mai frumos de pe aceste locuri, dar şi de pe plaiurile româneşti: istorie, poveşti, legende, locuri necunoscute şi mai puţin ştiute, talente sau orice altceva care ţin de identitatea noastră şi de cultura poporului român”, aşa cum este descris pe prima pagină.

Prezentarea revistei "Poveşti din ţara mea" a fost făcută de jurnalista Silvia Vrînceanu.

„Ziarul Emigrantul a făcut şi un pui, această revistă <<Poveşti dini ţara mea>>, care se va adresa nu numai vrâncenilor, nu numai românilor, ci şi vrâncenilor plecaţi în afara graniţelor ţării. M-a bucurat foarte mult proiectul frumos al lui Cristi, de a lansa această revistă, pentru că asistăm la o tabloidizare a mass media. Eu nu mă mai regăsesc în presa de astăzi. Este o exagerare teribilă a informaţiei, jurnaliştii de bună credinţă sunt îngropaţi de manipulare, de non ştiri. Aşa că mi se pare aproape de necrezut o revistă care să ne spună poveşti”, a spus Silvia Vrînceanu.

Fondatorul revistei, Cristi Merchea, spune că planurile legate de publicaţie sunt măreţe, gândind-o ca pe un National Geographic românesc.


„Povestea asta apare odată cu întoarcerea parţial a mea acasă. Noi avem un ziar, Emigrantul în Italia, de vreo patru ani, care se adresează comunităţii de acolo, atât print cât şi online. Revista asta a pornit de la ideea de a face o publicaţie despre Soveja, exlusiv, şi în câteva discuţii cu câteva persoane, ne-am dat seama că era foarte nişat numele, pentru că voiam să scriem în această revistă despre mult şi multe, dar în mod special despre tot ceea ce înseamnă identitatea românească. Ceea ce ne dorim cel mai mult este ca această revistă să devină un motor de creare şi de promovare a românismului, inclusiv prin video, pentru că vom face un site şi vom realiza filme documentare pe care să le creem cu ajutorul colaboratorilor”, a menţionat Cristi Merchea.

Redactorul şef al ziarului Emigrantul a premiat cu această ocazie şi câţiva colaboratori fără de care nu ar fi fost posibilă apariţia revistei, referindu-ne aici la sponsori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: