Focşani: SMURD Vrancea este gata de intervenţie

Focşani: SMURD Vrancea este gata de intervenţie

Ambulanţele SMURD vor completa serviciile de urgenţă din judeţ

Inaugurarea oficială a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare va avea loc mâine, la ora 10. La eveniment va fi prezent şi secretarul de stat Raed Arafat, cel care a pus bazele SMURD în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai multe pregătiri, SMURD Vrancea devine funcţional.

Inaugurarea oficială va avea loc mâine, de la orele 10. La eveniment vor participa mai multe oficialităţi, printre care şi ministrul secretar de stat Raed Arafat, cel care a implementat acest sistem.

Intervenţiile autospecialelor SMURD vor fidirijate prin dispecerat, care va funcţiona în comun cu cel al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea.

În prezent, serviciul dispune de două autospeciale cu dotare de grad 0, ceea ce permite intervenţia la evenimente din cele mai grave gen accident colectiv, acccidente rutiere grave, calamităţi etc.

Echipajele sunt formate din 24 de paramedici, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea, care vor fi coordonaţi de medicii de urgenţă de la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările