Isterie totală la Craiova: „Avem primul caz de coronavirus şi autorităţile îl ţin ascuns!“

Isterie totală la Craiova: „Avem primul caz de coronavirus şi autorităţile îl ţin ascuns!“

La Craiova este haos. Oamenii se sună unii pe alţii şi încearcă să afle dacă la spitalul de urgenţă s-a prezentat o pasageră care a ajuns în oraş cu zborul de Bergamo. Femeia s-ar fi simţit rău şi ar fi fost deja transferată la Timişoara. Zvonul a apărut şi pe reţelele de socializare. "Nu trebuie să intrăm în panică!".

Ştiri pe aceeaşi temă

De ore întregi la Craiova circulă tot felul de zvonuri. Ba că la spital sunt doi italieni internaţi, ba că un bărbat care s-a întors săptămâna trecută a prezentat simptomele virusului, ba că sunt oameni care sună şi spun că se simt rău. Zvonul pe care l-a auzit, însă, aproape toată lumea este cel legat de o pasageră care ar fi ajuns luni noaptea pe Aeroportul din Craiova cu cursa din Bergamo (Italia). „Avem primul caz de coronavirus şi autorităţile îl ţin ascuns!“, a fost zvonul care a circulat ore-n şir în Craiova.
 
"...Din surse neoficiale, o cunoştinţă mi-a transmis că o femeie care s-a întors aseară cu acel avion, s-a prezentat de dimineaţă cu simptome specifice virusului şi a fost trimisă deja de la Victor Babeş spre Timişoara. Nu spun mai multe până nu va apărea oficial, dar e de rău!", a scris Adrian Lică pe grupul de pe Facebook "Eşti din Craiova dacă...".

Sute de comentarii au apărut imediat. "Şi eu am auzit un zvon, că pe lângă aceasta femeie ar mai fi o mămică cu un Bebeluş de 6 luni... am auzit şi eu eu, mi-a spus cineva din spital.. da, aşa este, este deja la Timişoara... La ce laboratoare avem nu reuşesc nici sa identifice virusul ...", au scris mai mulţi craioveni. Alţii au făcut, însă, apel la calm. "Bă, nu mai speriaţi lumea altă treabă nu aveţi frate decât sa veniţi cu bântuieli...Zvonuri aiurea! Nu mai minţiţi şi dezinformaţi!!!... Terminaţi cu prostiile şi ştirile false! Panica şi isteria nu ajuta la nimic".
 
Ce spun autorităţile din Craiova
 
Prefectul judeţului Dolj, Narcis Purcărescu, a confirmat că în ultimele ore au apărut tot felul de zvonuri. "Nu este nimic adevărat. Nu există nicio femeie, pasageră a ultimului zbor venit din Italia, pe care Spitalul de Boli infecţioase Victor Babeş din Craiova s-o fi trimis la Timişoara. Cred că zvonul a apărut pentru că a existat, într-adevăr o femeie care s-a prezentat în această dimineaţă (marţi, 24 februarie, n.r.) la Urgenţa Spitalului cu temperatură, a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecţioase, a fost liniştită, i s-a prescris o reţetă şi a fost trimisă acasă. Nu avem niciun italian internat, suspect, nu avem nici cea mai mică suspiciune. Aceste zvonuri trebuie să înceteze. Nu trebuie să intrăm în panică", a declarat Narcis Purcărescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: