UPDATE Cod Portocaliu până miercuri. Drumurile încep să se închidă

UPDATE Cod Portocaliu până miercuri. Drumurile încep să se închidă

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă înăsprirea vremii începând din seara de marţi, 10 ianuarie, până în seara de miercuri, 11 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 20.00 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA anunţă că a fost închisă circulaţia pe DN22C, km 3+000 - km 43+000, între Cernavodă şi Constanţa. Măsura închiderii a fost luată din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii foarte reduse.

Începând cu ora 18.00 a fost închisă circulaţia rutieră pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN3 Constanţa-Ostrov, DN38 Agigea-Negru Vodă, DN22 Lumina-Mihai Viteazu. Deciziile de închidere au fost luate din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii zero. 

UPDATE ORA 19.00  SN Nuclearelectrica SA a decis „în mod conservativ” desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional a Unităţii 1 a CNE Cernavodă, începând cu ora 22.00, în seara zilei de 10 ianuarie.

„Desincronizarea controlată şi planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează pentru efectuarea unor lucrări de desensibilizare a sistemului de excitaţie al generatorului Unităţii 1 pentru a evita eventuale declanşări automate ale sistemului pe fondul unor perturbaţii meteo, aşa cum s-a întâmplat în datele de 8.11.2016, respectiv 06.01.2017“, a comunicat SNN.

Concret, lucrarea constă în implementarea unei modificări a sistemului de excitaţie al generatorului Unităţii 1, prin înlocuirea unei cartele electronice cu o cartelă de tip nou, reproiectată, care filtrează mai eficient perturbaţiile induse de condiţiile meteo severe. Lucrările de desensibilizare a sistemului de excitaţie vor avea o durată aproximativă de 8 ore şi Unitatea 1 va fi resincronizată la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 11.01.2017.

„Anterior adoptării deciziei opririi planificate, SNN s-a asigurat că nu va există un impact negativ al acestei opriri asupra funcţionării în siguranţă a Sistemului Energetic Naţional în noaptea de 10-11 ianuarie 2017, necesarul de consum fiind asigurat. Lucrările la sistemul de excitaţie al generatorului se vor desfăşura conform procedurilor centralei, fără impact advers asupra personalului, securităţii centralei, populaţiei şi mediului înconjurător“, a precizat SNN. 

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă înăsprirea vremii începând din seara de marţi, 10 ianuarie, până în seara de miercuri, 11 ianuarie. 

Codul Galben are interval de valabilitate 10 ianuarie, ora 21.00 - 11 ianuarie, ora 21.00 şi anunţă ninsori moderate cantitativ şi local viscolite. Astfel, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. 

Codul Portocaliu vizează judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea. Intervalul de valabilitate este 10 ianuarie, ora 22.00 - 11 ianuarie, ora 15.00 şi anunţă viscol puternic şi polei. Vor fi intervale cu rafale de vânt de 70-80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte. De asemenea, vizibilitatea va fi redusă sub 50 m în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade. 

În condiţii meteo extreme de Cod Galben şi Portocaliu, conform Protocolului comun cu Poliţia Rutieră, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va lua, dacă va fi cazul, decizia închiderii unor sectoare de drum. Acest demers este necesar atât pentru desfăşurarea activităţii de deszăpezire, cât mai ales pentru siguranţa participanţilor la trafic. În acest caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. 

Ţinând cont de condiţiile de iarnă este obligatorie echiparea maşinii cu cauciucuri de iarnă şi cu echipament specific de intervenţie în cazul unor evenimente nedorite. CNAIR recomandă că pentru evitarea unor riscuri majore deplasarea să se facă doar în cazuri excepţionale. Intervenţia în timp util a utilajelor de deszăpezire este condiţionată şi de respectarea de către participanţii la trafic a tuturor regulilor de circulaţie şi a restricţiilor impuse.

ENEL anunţase în seara de luni, 9 ianuarie, că alimentarea cu energie electrică a fost reluată în toate localităţile din zona de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea. Un număr de 33 de echipe ale E-Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor intervin în continuare pentru a soluţiona deranjamente punctuale în judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi.

RAJA a transmis că la această oră, două localităţi din judeţul Constanţa, Negru Vodă şi Darabani, erau lipsite de apă potabilă din cauza avariilor la linia de tensiune. 

Pe aceeaşi temă: 

Vine gerul aprig. Temperaturile coboară până la -30 grade Celsius

Iernile cumplite din Siberia. Amintirile unei femei deportate în nordul extrem: „Realitatea era îngrozitor de inumană“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările