VIDEO Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă după incendiu. Imaginile aeriene arată amploarea distrugerilor

VIDEO Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă după incendiu. Imaginile aeriene arată amploarea distrugerilor

Una dintre cele patru clădiri ale penitenciarului a fost distrusă de flăcări. FOTO Adevărul

Incendiul care a distrus o clădire a penitenciarului Poarta Albă nu are cauzele stabilite. La lumina zilei, imaginea tragediei este şi mai evidentă. Se poate vedea clar care este amploarea distrugerilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi conducerea penitenciarului au declanşat astăzi o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la incendiul masiv din secţia exterioară de la Valea Seacă.

Locaţia aflată în comuna constănţeană Valu lui Traian găzduieşte deţinuţii care au pedepse mai uşoare, de până în 3 ani şi pe cei care au un regim de puşcărie semideschis. 

Până în momentul de faţă autorităţile nu au ajuns la o concluzie referitoare la cauza incendiului. Chiar şi aşa, fiecare deţinut care se afla în clădire va fi audiat de o comisie a penitenciarului. Nu este exclusă varianta ca flăcările să fi fost declanşate intenţionat. 

La penitenciar au sosit joi şi rudele celor care se aflau în acel corp de clădire. Familiile erau îngrijorate de faptul că rudele lor ar fi putut avea de suferit sau şi-au pierdut în incendiu haine şi alte obiecte personale. Deţinuţii le-au spus vizitatorilor că focul ar fi pornit de la magazie şi apoi s-a extins la acoperişul secţiei.

Imaginile surprinse cu o dronă în dimineaţa zilei de joi arată amploarea distrugerilor. Se vede clar cum una dintre clădiri nu mai are deloc acoperiş şi cum pereţii şi geamurile au fost deteriorate. Incendiul din seara de miercuri, 22 Aprilie 2015 a determinat conducerea penitenciarului să evacueze 50 deţinuţi. 

Secţia exterioară a penitenciarului Poarta Albă a devenit cunoscută din cauza faptului că acolo şi-a ispăşit Gigi Becali pedeapsa. Acum locaţia nu mai are niciun deţinut celebru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările