Un container cu 25 de tone de deşeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Un container cu 25 de tone de deşeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

FOTO: Poliţia de Frontieră

Containerul cu deşeuri a sosit în Portul constanţa Sud Agigea din Germania. Conţinutul acestuia trebuia să ajungă la o societate comercială din judeţul Vâlcea.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au depistat un container ce conţinea peste 25 tone de deşeuri (cauciuc), care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale.

Containerul a fost descoperit luni, 14 iunie, în urma unor activităţi informativ-operative. El a sosit din Germania şi avea ca destinatar o firmă de pe raza judeţului Vâlcea care efectua activităţi de import în România.

„În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat faptul că în container se aflau paleţi încărcaţi cu 25 de tone de deşeuri cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală”, transmite Poliţia de Frontieră.

A fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deşeuri. Astfel, acestea nu pot fi puse în liberă circulaţie pe teritoriul României şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora.

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosirea de acte nereale şi încălcarea regimului deşeurilor transportul iar bunurile vor fi returnate firmei.

Citeşte şi:

Defecţiune la un recipient de clor la centrala nucleară de la Cernavodă. Un muncitor a fost dus la spital

RAJA Constanţa: Locuitorii din comuna Dridu-Snagov rămân fără apă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările