Incident pe calea ferată între Bucureşti şi Constanţa. Un mărfar a deraiat

Incident pe calea ferată între Bucureşti şi Constanţa. Un mărfar a deraiat

Sursa clubferoviar.ro

Un incident survenit pe linia de cale ferată între Bucureşti şi Constanţa afectează mersul trenurilor spre mare, anunţă Club Feroviar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O piesă de la un vagon al unui tren de marfă a căzut marţi dimineaţă pe schimbătorul 22 staţia CFR Dorobanţu km 198+800 magistrala 800, ceea ce a antrenat deraierea trenului în cauză. Trenul a mers până la 203+900, adică 5 km. Multe traverse şi dispozitive DAM de pe schimbătorii de cale şi din capul Y al staţiei Dorobanţu au fost distruse şi la fel multe traverse de pe podul feroviar de la km 201+ 400. Este o daună totală, spun angajaţi ai CFR SA“, anunţă Club Feroviar.

Sursa menţionează că din această cauză circulaţia trenurilor are loc doar pe firul ll 800 care în anumite zone se află în stare total necorespunzătoare, astfel că va fi afectată circulaţia trenurilor spre mare. 

Incidentul s-a produs în jurul orei 3.00 din ziua de marţi, 20 iulie 2021.

„Este vorba de un tampon desprins în urma unei lucrări prost făcute la un vagon de marfă din componenţa unui tren de marfă. Acesta a angrenat deraierea de ambele osii a unui vagon de marfă care a mers astfel pe o porţiune de aproximativ 5 km (zona km 198+800 -> 203+900), producând daune majore la linia de cale ferată (fir l 800) de cale ferată a magistralei CF 800“, se mai arată în ştire.

Porţiunea afectată este între staţia CF Dorobanţu şi staţia CF Basarabi. Circulaţia trenurilor se face pe fir 2 Dorobanţu-Basarabi.

Trenul implicat aparţine operatorului Express Forwarding, mai precizează Club Feroviar

Pe aceeaşi temă: 

Mai multe trenuri decât oricând spre litoral. Cât va costa şi cât va dura călătoria cu Trenurile Soarelui 

Ministrul Transporturilor, cu trenul spre mare. Cătălin Drulă: Fără şantiere pe A2

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările