Curtea unei şcoli, în pericol de surpare din cauza unei fundaţii săpate pentru ridicarea unui bloc

Curtea unei şcoli, în pericol de surpare din cauza unei fundaţii săpate pentru ridicarea unui bloc

Gardul şcolii s-a prăbuşit foto: Ştefan Antonaru

Săpăturile la fundaţia unui bloc au dus la prăbuşirea gardului şcolii, iar acum este în pericol şi terenul de sport al unităţii de învăţământ.

Săpăturile la fundaţia unui bloc, în apropierea Şcolii numărul 1 din oraşul Năvodari (judeţul Constanţa), a dus la prăbuşirea gardului unităţii de învăţământ. Acum, şi terenul de sport este în pericol să se surpe.
 
Ştefan Antonaru, consilier local Năvodari, spune că de două săptămâni a atras atenţia conducerii primăriei că săpăturile la fundaţia blocului pun în pericol şcoala. Deocamdată, administraţia locală nu ar fi avut nicio reacţie.
 
„Nu suntem specialişti, dar orice om de bun simţ îşi dădea seama că nu e în regulă să sapi o fundaţie imensă de bloc chiar în buza gardului şcolii. Din păcate, temerile noastre s-au adeverit şi în urma ploilor din ultimele zile gardul şcolii nu mai este. S-a prăbuşit în groapă”, spune Antonaru.
 
El arată că la această şcoală învaţă sute de elevi care se pot aventura în acea zonă, punându-şi în pericol integritatea fizică. „Cei responsabili trebuie să răspundă pentru dezastrul petrecut, dar mai mult decât atât, e absolut necesar să fie luate de urgenţă măsuri eficiente pentru protejarea de pericol a copiilor care merg la cursuri”, mai spune acesta. 
 
 
Citeşte şi: 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările