Constanţa, tărâmul minunilor dintre Dunăre şi Marea Neagră

Constanţa, tărâmul minunilor dintre Dunăre şi Marea Neagră

Dobrogea, colţul de Rai al României FOTO Adevărul Constanţa

De la istorie la geografie, de la artă la cultură, Constanţa are tot ce îi trebuie. Profitaţi de minivacanţa de 1 Mai pentru a vedea locuri inedite şi zone superbe din regiunea de sud a Dobrogei! Ieşiţi din malluri şi mergeţi în natură, bucuraţi-vă de aerul curat şi de vremea frumoasă!

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot malul Dunării este străjuit de fortăreţe: de la Hârşova, Capidava, Cernavodă, la Rasova, Dunăreni, Oltina şi Ostrov.

Mănăstiri demne de pelerinaj sunt peste tot în judeţul Constanţa: Dervent – Ostrov, peştera Sfântului Apostol Andrei - Ion Corvin, Sfânta Maria - Techirghiol, Sfânta Elena de la mare – Costineşti, Sfântul Ilie – Histria, Sfânta Cruce – Crucea, Colilia, Lipniţa, Hagieni, Stejaru, Capidava etc.

În nord vizitaţi cetăţile Histria, Capidava, Cheile Dobrogei, lacul Nuntaşi, peşterile Sfântul Casian, La Adam şi Lilieci, plajele Vadu şi Corbu.

În sud se află monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi, cetatea Callatis, peştera Limanu, pădurea Comorova şi rezervaţiile naturale Murfatlar, Dunăreni, Hagieni, Băneasa şi Esechioi.

La Topalu este unicul muzeu rural din ţară, cu picturi şi sculpturi de patrimoniu din colecţia familiei Dinu şi Sevasta Vintilă.

Municipiul Constanţa are o serie de muzee unice în ţară: Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu, Planetariu, Observator astronomic, Microrezervaţie şi Expoziţie de păsări exotice şi decor), Acvariul, Muzeul Marinei, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Muzeul Mării, Muzeul Portului Constanţa, Muzeul de Sculptură Ion Jalea.

La acestea se adaugă celelalte muzee din oraş: Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Sculptură Ion Jalea, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie.

Se pot vizita oricând siturile arheologice ale Dobrogei: Callatis, Adamclisi, Histria, Medgidia.

Ca element pitoresc, setea de inedit poate fi potolită la cramele locale de la Murfatlar, Ostrov, Medgidia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările