Au început negocierile PNL - USR PLUS pentru formarea majorităţii în Consiliul Local al municipiului Constanţa

Au început negocierile PNL - USR PLUS pentru formarea majorităţii în Consiliul Local al municipiului Constanţa

Arhivă - Consiliul Local Constanţa

Niciun partid politic nu a obţinut majoritatea în Consiliul Local al municipiului Constanţa. Cei mai mulţi consilieri îi are PNL, partid din care face parte şi primarul ales, Vergil Chiţac.

PNL, USR PLUS şi PSD sunt cele trei formaţiuni politice reprezentate în Consiliul Local al municipiului Constanţa, după votul din 27 septembrie. Nicio formaţiune nu are majoritatea.

Imediat după scrutin, PNL Constanţa anunţa că va negocia cu USR PLUS constituirea unei majorităţi în Consiliul Local. Totodată, PNL exclude orice negociere cu consilierii PSD.

„Programul electoral, promovat de Vergil Chiţac, primarul Constanţei, conţine elemente comune cu programul celor de la USR, de aceea vom lucra în vederea armonizării unui proiect de dreapta, care va pune în prim plan relansarea economică a oraşului”, scrie pe Facebook Bogdan Huţucă, preşedintele filialei judeţene a PNL Constanţa şi cel care conduce negocierile cu USR PLUS. 

Huţucă spune că prima rundă de negocieri a fost una „pozitivă”.

„Este nevoie să arătăm că putem depăşi interesele de partid şi că avem maturitate politică, de care să beneficieze locuitorii oraşului. După 20 de ani, la masa negocierilor se aşează forţe proaspete, oameni pregătiţi şi îmi pun toate speranţele că primarul Constanţei, Vergil Chiţac, alături de consilierii PNL şi USR, vor contura o echipă solidă, concentrată pe cetăţean.”

Citeşte şi:

Mihai Lupu (PNL) a câştigat şefia Consiliului Judeţean Constanţa cu peste o sută de mii de voturi

Felix Stroe a demisionat de la conducerea RAJA SA. El a pierdut alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările