Agent la Penitenciarul Poarta Albă, reţinut pentru mită şi introducerea de telefoane mobile în puşcărie

Agent la Penitenciarul Poarta Albă, reţinut pentru mită şi introducerea de telefoane mobile în puşcărie

Penitenciarul Poarta Albă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au efectuat percheziţii atât la domiciliul agentului, cât şi la Penitenciarul Poarta Albă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un agent de penitenciare de la Penitenciarul Poarta Albă a fost reţinut pentru 24 de ore marţi, 12 ianuarie. Procurorii îl acuză de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi introducerea în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 29 decembrie 2020, în urma pretinderii anterioare, inculpatul, agent de poliţie penitenciară la Penitenciarul Poarta Albă, ar fi primit de la o persoană suma de 1.100 de euro şi un parfum, în schimbul introducerii ilicite a unui telefon mobil şi a unui parfum în penitenciar şi remiterii acestor obiecte către un deţinut”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

În cursul acestei zile au fost efectuate percheziţii atât la penitenciar cât şi la locuinţa inculpatului, ocazie cu care au fost găsite atât telefonul mobil introdus ilicit în penitenciar, cât şi cele două parfumuri şi suma de 5.500 de lei, bani obţinuţi de agent în urma schimbării valutei primite ca mită în lei.

Procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pe timp de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei următoare să fie formulată propunere de arestare preventivă, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

 

Citeşte şi:

Lista şcolilor din judeţul Constanţa unde a fost schimbată conducerea. Cum motivează IŞJ

ÎPS Teodosie, noi declaraţii despre vaccinul anti-COVID-19: „Este ceva relativ. Nu putem interzice, nici nu putem promova”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările