VIDEO Cât de frumoase erau în realitate divele de la începutul secolului trecut. Actriţele de la Hollywood, privite ca nişte zeiţe în perioada interbelică

VIDEO Cât de frumoase erau în realitate divele de la începutul secolului trecut. Actriţele de la Hollywood, privite ca nişte zeiţe în perioada interbelică

Frumoasele actriţe de la Holywood au cucerit în anii 20 inimile americanilor. FOTO: Captură video

Începutul secolului XX a adus o serie de schimbări în structura societăţii, marcând o perioadă în care statutul femeii s-a modificat tot mai mult, în special în Statele Unite ale Americii şi în vestul Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emanciparea femeii s-a manifestat în toate aspectele şi a însemnat startul luptei pentru drepturile sexului frumos, a modei, apariţia concursurilor de frumuseţe, a presei scrise destinată exclusiv femeilor. Au fost anii în care au apărut şi au fost mediatizate şi primele imagini cu femei tunse, femei îmbrăcate în pantaloni, machiate şi din ce în ce mai independente şi active în plan social.
 
Evident, cele mai mediatizate au fost actriţele şi modelele din SUA. Într-o perioadă în care la Holywood se puneau deja bazele unui adevărat imperiu, femeile şi-au adus partea lor de contribuţie. Imaginea femeii independente, puternice, a coexistat cu cea a femeii gingaşe,  sensibile şi delicate, iar în mare parte s-a modificat şi viziunea din exterior asupra frumuseţii feminine.
 
 
O frumuseţe care a devenit din ce în ce mai căutată  şi tot mai des surprinsă pe pelicule şi mediatizată în cinematografie şi în presa scrisă, unde a supravieţuit în arhivele vremii până azi.
Canalul youtibe WorldOfPics a prezentat un scurt videoclip în care apar 25 de fotografii cu mai multe tinere vedete ale anilor 20. Artiste, actriţe de cinema şi fotomodele, acestea au reprezentat adevărate sex-simboluri feminine în perioada interbelică, peste Ocean.
 

Frumoasele anilor 20

 
În imagini apare inclusiv celebra – în perioaa respectivă -  Mary Pickford, o actriţă cu mai multe premii Oscar. Fotografia lui Mary Pickford a fost făcută chiar în anul 1920 şi o prezintă pe cocheta actriţă în faţa unei oglinzi.  Mary Pickford
 
Nu lipseşte nici Dolores Costello, o actriţă americană născută în 1903 şi decedată în 1979. Artistă de top, Dolores a primit o stea pentru film, situată în partea de vest, aria 1600, pe Vine Street. 
Alte actriţe care au marcat perioada interbelică apar în fotografii considerate extrem de sexy în perioada respectivă. Rând pe rând mai apar, printre altele, imaginile lui Fanny Brice, Drucilla Strain, Marjorie Daw, Barbara Stanwyck, Caryl Bergman, Muriel Finlay şi chiar şi coregrafa vieneză Albertina Rasch, într-o fotografie din 1915, dar şi alte actriţe celebre ale vremii precum Peggy Shannon, Billy Dove, Rubye De Remer, Julanne Johnston şi Louise Brooks.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: