Un român acuzat de crimă în Spania a stat nevinovat în închisoare aproape trei ani. Adevăratul ucigaş este şi acum liber

Un român acuzat de crimă în Spania a stat nevinovat în închisoare aproape trei ani. Adevăratul ucigaş este şi acum liber

Nicolae Stan a petrecut aproape trei ani în închisoare deşi era nevinovat. FOTO: La Razon

Un român a stat aproape 1.000 de zile după gratii, în Spania, acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Nicolae Stan a fost închis pe durata procesului, începând cu data de 7 aprilie 2017, fiind suspectat în cazul uciderii unui om de afaceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Omul de afaceri spaniol Luis Lozano a fost ucis în 2016 în vila sa din Villar del Omo, chiar lângă Madrid. Ancheta a avansat greoi, iar criminaliştii au considerat că singurul suspect era Nicolae Stan, un român de 37 de ani care locuieşte în aceeaşi localitate.  
 
Probele acuzării au căzut una câte una. Publicaţia spaniolă La Razon scrie că procurorul a mizat pe faptul că avea o înregsitare video în care apărea o maşină asemănătoare cu cea a lui Stan, parcată chiar lângă barul unde a fost ultima dată văzută victima, iar urme din ADN-ul lui au fost găsite pe o bandă adezivă lipită pe una din camerele de supraveghere de la locuinţa celui ucis.
 
În plus, telefonul lui Nicolae Stan ar fi fost conectat pentru o perioadă la unul din releele situate lângă casa victimei, chiar în ziua fatidică. Toate acestea au făcut ca românul să fie singurul suspect în acest caz şi să fie arestat. Aşa a petrecut doi ani şi jumătate după gratii, până când avocatul apărării a reuşit să demonteze afirmaţiile procurorilor.
 
La final, judecătorul a considerat că probele acuzării nu au fost suficiente, astfel că Stan a fost eliberat. Deşi Parchetul din Madrid a anunţat că va face recurs, pe de altă parte procurorii vor fi nevoiţi să reia cercetările de la zero şi să caute şi alte piste şi alţi suspecţi. Românul a fost eliberat, deşi acuzarea a cerut o condamnare de 25 de ani de închisoare în cazul său.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: